Mayelife - mote og foto -
Hjem Header Facebook Tumblr

2

OD

Heihei!

For et par timer siden kom jeg hjem etter å ha jobbet en dag på den gamle skolen min. Som sikkert de fleste vet har det vært Operasjon Dagsverk i dag, og jeg har jobbet i 1A på Nøklevann Skole. Det er jo der jeg gikk på barneskolen, så jeg kjente jo allerede lærerne i klassen min. Jeg har jobbet som hjelpelærer, så jeg har hjulpet de som trenger litt ekstra hjelp og de som ligger på et litt høyere nivå enn de andre. Jeg må si jeg ble veldig imponert av noen av barna der. Da jeg gikk i første lærte vi jo en stor bokstav hver uke, men nå begynner de rett på de små. Jeg kunne jo skrive og lese med både store og små bokstaver da jeg startet i første, men vi lærte ikke små bokstaver på skolen før i andre klasse. Vi hadde også veldig mye mere frilek enn det de har nå, i tilleg til at vi hadde kortere dager.I fjor begynte de med å ha fag for førsteklassingene, så nå har de faktisk bare to timer i uka i tillegg til gym hvor de ikke har fag i klasserommene. Jeg synes egentlig at det er litt dumt, for jeg har så mange gode minner fra leketimene vi hadde i første klasse. Jeg tror også at disse barna kommer til å bli lei skolen veldig mye fortere når de starter med fag helt fra første klasse. Og hun ene læreren der, som også var læreren min i første klasse, mente at vi lærte like mye som det de gjør nå. Selv om vi hadde kortere dager og mindre tid med skolebøker.

Jeg ble kjent med så mange søte unger, og det var nesten litt trist å dra derfra i dag! De er så glade og forventningsfulle alle sammen, mens jeg er vant til en skoeldag hvor du hele tiden går rundt og venter på å få komme hjem. Kanskje en liten lærepenge? Haha, jaja, det var i hvert fall veldig gøy! Jeg skulle faktsk ønske jeg kunne jobbe der hver dag. Jeg har jo aldri hatt noen særlig lyst til å bli lærer, men hvem vet?

Hadde du OD i dag? Hvor jobbet du?

 

 

 

#od #operasjondagsverk #mittod #minhalloween #hjelpelærer #fremtidsplaner

 • 10

  Nå har jeg dessverre vært borte noen dager, men det er rett og slett fordi det ikke har vært mulig for meg å blogge! Torsdag kveld ble brukt på å gjøre lekser og å pakke til helgen. For den brukte jeg nemlig på klassetur ute i skogen!

  I år har vi et valgfag som heter Natur og Friluftsliv, som jeg har valgt. Vi har hatt fri alle de timene de andre har brukt på valgfag og så har vi heller brukt timene på en helgetur i skogen. Vi dro til  Hauktjern (som ligger rett ved Nøklevann og Bøler) rett etter skolen på fredag og kom ikke hjem før klokken tolv i dag. Vi har sittet rundt et utrolig varmt og koselig bål hver kveld og hver morgen, sunget sanger og hatt leker. Nettene tilbrakte vi i en gapahuk, noe som dessverre ble en litt kald fornøyelse. I går hadde vi satt opp tau på tre forskjellige klatrebaner, så de fleste av oss har  nå klatret 4+ ruter. (Som er ganske vanskelige ruter.) Vi hadde også hengt opp en taubane over en liten "dal". Så vi hoppet altså ned fra et berg, ble dratt opp igjen og bråstoppet på slutten. Det høres vel egneltig ikke veldig gøy ut, men det var virkelig noe av det morsomste jeg har gjort.


  Taubanen

  Da vi våknet i dag tidlig tror jeg alle var ganske innstilte på å komme seg hjem, så vi brukte ikke lang tid på å pakke sammen sekkene og komme oss av gårde. Nå har jeg vært hjemme i ca. syv timer, og brukt tiden på å slappe av her hjemme. Eller det vil si etter at jeg hadde brukt en time på å få ut flokene mine i håret da :P

  Nå har jeg tenkt å lage et par headere før det blir Robinson på tv-en. :)

  Hva har du gjort i helgen? Har du tatt taubane før?

   

   

   

  #skole #helg #skoletur #skogstur #valgfag #friluftsliv #taubane #fjellklatring

 • 0

  Heihei!

  For omtrent fire timer siden (herregud er klokka så mye?!) kom jeg hjem fra siste skoledag på sommerskolen. Det har vært utrolig gøy alt sammen egentlig! Jeg har lært utrolig mye, mer enn jeg har i naturfagen på et helt år faktisk! Jeg har fått meg mange gode venner som jeg virkelig håper jeg greier å holde kontakten med, for de er alle sammen noen utrolig mennesker. Alle dagene har vært fylt med morsomme og lærerike prosjekter og utrolig morsomme timer. Vi har hatt en fantastisk lærer som vet utrolig mye og er veldig god til å formidle stoffet på en morsom måte. Selv om jeg hver dag har våknet og tenkt <<Hvorfor i huleste gidder jeg å være med på der når jeg må stå opp så tidlig?!>> så har jeg ikke angret et sekund på at jeg meldte meg på dette.

  Vi har hatt prosjekter som å bygge klinkekulebaner av papp, tårn av spaghetti og marsmallows og drugtest. Vi har lært ting om universet jeg aldri har tenkt over at har vært en mulighet, men også et nytt frisbeespill. Vi har sittet ved pultene og notert så fort som overhode mulig under engasjementet til læreren vår, Dave. Jeg har lært mange nye engelske ord som forhåpentligvis blir nyttige for meg i fremtiden og også lært Dave mange norske ord.

  Her er noen bilder fra uka:


  Utsikten utover Oslofjorden fra Akershus festning
  Og her er vi på Aker Brygge


  Og Wayne's coffe <3


  Så tok vi turen til Frognerparken


  Og Dave måtte jo selvfølgelig ha et bilde med Sinnataggen (selv om han virkelig ikke skjønte hvorfor akkurat den statuen er så kjent)


  Og så må jeg jo ha med wrapen min fra lunsjen i dag! ;)

  Som du kanksje har skjønt så dro vi ned til byen og viste David litt rundt den ene dagen. Vi var innom Nobels fredssenter, Aker brygger, Akershus og Frognerparken. Vi lærte Dave å synge Hurra for deg (prøvde i hvertfall) og hadde det egentlig veldig gøy!

  Vel, nå skal jeg slutte å bable i vei om sommerskole, men jeg må virklig si at sommerskolen er undervurdert og virkelig er noe å være med på! :)

 • 4

  Hei og hopp søte lesere!

  I dag ringte alarmen allerede så tidlig som kvart på sju! Heldigvis har jeg ingen problemer med å stå tidlig opp etter en lang ferie, jeg tror faktisk det skal bli litt deilig å komme inn i de gamle rutinene igjen.
  Grunnen til at jeg måtte stå opp så tidlig er at dette var min første dag på sommerkurset jeg går denne uken. Kurset er på Nydalen vgs og går ut på å lære naturfag på engelsk med engelske lærere som ikke skjønner en døyt norsk. Hvorfor gidde jeg dette? Vel, for det første så synes jeg faktisk at sommerskole er ganske gøy. Man har kule lærere, gjør morsomme ting og får mange nye venner. Sommerskole er jo absolutt ikke det samme som vanlig skole! Den andre grunnen er at jeg har tenkt å gå andre året mitt på High School i USA og da må jeg jo forberede meg!

  I dag hadde vi fysikk som emne, så vi lærte en del om lys og lysspektrum og rakettforskning. Haha, ja det høres kjedelig ut, men det var faktisk veldig gøy! Vi fikk dessverre ikke gjort to av forsøkene våres siden det regnet så mye, men jeg tror nok vi skal få gjort dem en annen dag.
  På slutten av dagen hadde vi litt kjemi hvor vi lagde vår egen iskrem. Haha! Jeg tror jeg forteller dere hvordan i et annet innlegg.

  Akkurat nå har jeg ingen anelse om hva jeg skal bruke tiden på. Få i meg litt mat kanskje og se litt Pretty Little Liars?

  Har du vært på sommerskole noen gang? Hva synes du om det?

 • 13

  For ca. en halv time siden kom jeg ,hjem fra den siste dagen med sommerskole den uka her. Jeg har vært på revykurs hele uken hvor vi har satt sammen en revy. Vi var rundt seksti stykker på kursjet, som ble delt inn i forskjellige grupper. Jeg kom på gruppa for improvisasjon, så jeg har bare hatt masse tearerleker hele uka! I går improviserte vi frem en sketsj som var med på forestillingen i dag. Da kom alle elevene på base Nydalen og mange foreldre og så på. Jeg hadde med kameraet på onsdag, så jeg har tatt noen bilder fra øvingene.


  Monica og Sarah <3


  Karin som har blitt "klort av en katt" ;)


  Dansegruppa
  Pappa tok også noen bilder under selve forestillingen.


  Hele improgruppa snakker med én stemme.

  Det vært veldig gøy på revykurs. Vi har gjort mange morsomme ting og jeg har lært en del nytt. Jeg har også fått mange nye gode venner som jeg håper at jeg skal greie å holde kontakt med!

  Har du vært på sommerskole?

   

   

  //Haha, ikke spør meg om bilderedigeringa, men jeg hadde lyst til å prøve noe nytt XD//

 • 5

  Da var endelig siste skoledag første år på ungdomsskolen over! Vi startet dagen klokka ni med å se ferdig Journey to the center of the earth som vi startet på forrige uke. For de som ikke har sett den, så vil jeg virkelig anbefale den. (Og så spiller Josh Hutcherson i den! <3<3) Da filmen var ferdig hadde vi en halvtimes itd hvor vi ikke hadde noe å gjøre, så det ble til at vi satt oss ned og lekte varulv og sherrif. ;P


  Lea, meg, ELine, Sara, Karen, Hanna, Unni, Ylva og Tiril <3

  Etter lekene holdt Merete, læreren vår, en liten avskjedstale. Hun har fått en ny jobb til neste år og skal derfor slutte. Hun er en veldig flink lærer, så det er veldig trist, men vi får vel bare håpe på at vi liker den nye læreren vår og! Merete fikk en gave av oss som vi har spleiset på og så holdt noen av jentene i klassen en liten tale for henne. Etter det var det tid for å få karakterkortet.


  Unni, Merete og Hanna


  Unni som får karakterkortet sitt

  Akkurat nå holder jeg på å pakke bagen min til i helgen. Første tur i sommerferien starter nemlig i kveld når vi skal i 75 års lag hos besta og bestefar i Trondheim. Og 11. juli drar jeg til Spania med Lea! <3

   

  GOD SOMMER!

  Hva skal du i sommer?

 • 3

  Heihei søte! Nå er det faktisk nesten en uke siden mitt forrige innlegg, og det er selvfølgelig ikke særlig bra. Den siste uken har vært utrolig travel, så jeg har rett og slett ikke hatt tid bloggen. Det har skjedd så mye så egentlig vil jeg lage et innlegg for hver dag, men det blir nok en del jobb, så jeg bare hiver alt inn i ett lite sammendrag her.

  Mandag                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Etter film og kos på skolen dro jeg med parralellklassen ut på telttur. Etter å ha gått i ca. to og en halv time kom vi frem til Smalvann (eller noe) hvor vi skulle sove. Vi satte opp teltene og begynte å samle ved til bålet vårt. Etter grillingen spilte jeg, Azora og to andre venninner amerikansk fotball med to av lærerne våres og noen gutter. Overraskende nok så tapte vi mot lærerne våres, men vi vant mot guttene da. ;) Utpå kvelden spilte vi litt poker i ett av teltene før vi fikk beskjed om at vi måtte legge oss og sove. Det skjedde jo ikke da... Gutter og jenter hadde ikke lov til å ligge i samme telt, så da la jeg, Nora, Azora og Anna oss rett og slett ute vi. Dermed kom det mange andre folk også, og i femtiden var egentlig alle våkne.

  Tirsdag                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Da vi i åttetiden endelig fikk vekket lærerne tok det ikke lang tid før vi var på vei hjem igjen. Men selv om jeg var hjemme klokka 11 ble det ikke mye tid på pcen. Jeg tror nok de fleste av oss brukte den dagen på å sove.

  Onsdag                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Onsdagen var egentlig en helt vanlig dag, men den ble likevel veldig travel. Faktisk så husker jeg ikke så mye fra onsdagen...

  Torsdagen kommer det et eget innlegg om snart, og det samme med resten av helgen :)

   

  Hva har du gjort den uken her? Har du vært på overnattingstur med skolen før?

 • 9

  I dag var vi siste dag med utdanningsvalg, og den ble brukt på Design og Håndtverk. Vi var ute og lagde noe som heter Land Art. Det vil si at man bruker ting fra naturen til å lage kunst i naturen.  Tingene blir stående igjen i naturen, sånn at folk kan komme og se på dem når de vil, er ikke det kult?

  Vi skulle hvertfall lage dette i dag, og det var veldig gøy. Vi gikk opp i skogen bak skolen og begynte å lage vår egen "kunst" i grupper. Det var utrolig mye løvetann der, så det ble til at alle gruppene brukte mye av det. Samrte meg kom jo selvfølgelig på at jeg er allergisk mot løvetann først når vi var ferdige, så nå sitter jeg her og klør over alt, haha!


  Unni og Tormod sin, som faktisk ble ganske proff.


  Gruppa mi sin, ikke fult så proff...

  Haha, jaja, man kan vel si jeg er glad vi ikke får karakter på det her!

  Nå har jeg og mamma nettop vært og hentet besta og bestefar på Oslo S. De kom med toget fra Trondheim og så skal de fly til Hellas i morgen tidlig. Så, for å ikke være verdens mest ussiale barnebarn, så må jeg gå nå. :)

  Har du lagd Land Art før?

 • 12

  Heihei dere! Nå er det bar få uker igjen til ferien, og denne uken har vi i tilleg utdanningsvalg! Det vil si at vi hver dag den uka her får prøve ut forskjellige linjer på videregående. I går hadde vi teori :/ hvor ejg og Eline holdt en presentasjon om hvilken linje og hvilke kurs du burde gå for å bli sanger. I dag var det restaurant- og matfag som sto på menyen. (Haha! Uff, jeg har forferdelig humor...) Vi startet dagen med litt teori om linjen og hva du kan bli ved å gå der. Jeg kommer nok neppe til å gå den linjen, så jeg fulgte vel egentlig ikke helt med. Er mere dramajente jeg vettu, og det skal vi ha på torsdag!


  Haha, proft mobilbilde...

  Etter hvert fikk vi gå ned på Heimkunnskapen hvor vi begynte å lage taco. OK, ikke vanlig taco da. Vi lagde alt selv fra bunnen av, så lefsene og alle sausene ble også lagd av oss! Gruppa mi lagde tacokrydderet og stekte kjøttet og kyllingen. Da vi var ferdig var det langbord i sånn en time mens vi spiste.


  Ser ikke helt vondt ut det her nei!

  Jeg kommer nok til å holde meg til min usunne fredagsversjon med hauger av E-stoffer, men jeg likte på en måte dette bedre. Og det tok faktisk ikke så veldig lang tid heller... Jeg får vel ta med meg en venninne å lage det en dag!

  Har du spist hjemmelaget taco noen gang?

   

 • 7

  Ja, jeg vet hva du tenker; <<Hva faen er greia med den overskriften der?!>> Vel, det skal jeg forklare deg nå. Jeg var nemlig på oppstartseminar for OD i dag sammen med Lea og en i 9. klasse som heter Kaja. En av oss er herr, en er fru og en er frøken. Jeg vet ikke hvem som skal være hvem, så det var egentlig en evig random overskrift, men det hørtes kult ut.


  Er ikke jeg og Lea fine? @agnetemarie

  OK, nok babling. Jeg antar de fleste her vet hva OD er, men for dere som ikke gjør det så er det en dag hvert år hvor elever skal jobbe for å samle inn penger til et veldedig formål. OD-dagen arrangeres av Elev-Organisasjonen i Oslo (og jeg orker ikke å froklare hva det er). De har en grei regel når det kommer til OD og det er at OD er av, med og for ungdom. Det er av fordi det er så og si bare ungdom som arrangerer det, med fordi det er ungdom som samler inn pengene og for fordi alle pengene går til et veldedig formål som har med ungdom å gjøre.

  Grunnen til at jeg var på dette seminaret er fordi jeg, Lea og Kaja danner skolen Skolekommité. Det er altså vi som har ansvaret for OD på vår skole.


  Random bilde jeg tok i byen:P

  Det var et veldig morsomt seminar, med mange innholdsrike foredrag. Jeg tror det kommer til å bli veldig gøy å arrangere det her, men det blir nok også veldig mye jobb.

  Greit, hvis du har giddet å lese alt dette så kommer jeg hvertfall med en gladnyhet nå. Og det er rett og slett at resten av dagen min heller ikke var noe særlig interressant, så jeg avslutter innlegget her. Pluss at Paradise starter om seks minutter, så...

 • 1

  Jupp, da var vårens første tentamen overstått, bare tre igjen! Haha, neida, egentlig så liker jeg tentamener jeg. Alt er liksom så mye mer rolig; alle går rundt i joggebukse og bryr seg ikke en døyt om hva de har på seg og man får hive i seg så mye iste og godteri man bare vil! Selvfølgelig glemte jeg å kjøpe godteri da... -.-

  Når man har tentamen blir dagen mye mindre slitsom føler jeg. Man møter jo bare på skolen, skriver en tekst, leser litt mens man venter på å få gå hjem, leverer, og får slutte to timer tidligere enn vanlig. Mye bedre det enn å måtte sitte å følge med i en kjedelig og uforståelig naturfagstime.

  I dag har vi hvertfall hatt engelsktentamen, og jeg tror faktisk det hikk ganske så bra. Det eneste var vel at langsvaret mitt ble dobbelt så langt som grensa egentlig var, men jaja. Føler meg så smart når alle andre sliter med å skrive to sider, og så kommer jeg med fire, og sliter med å få kortet den ned. Men det er faktsik ikke så lett å skrive lite!

  Akkurat nå sitter jeg her og hører på fineste Justin på iTunes og prøver å finne på noe å bruke tida på før jeg må ut på igjen på fløytetime.

 • 0

  Noe jeg savner? Vel, det er en del.

  Jeg savner mobilen min. Jeg savner sommer. Jeg savner å kunne gå i shorts og singlet. Jeg savner å reise. Og jeg savner det gode miljøet vi hadde i slutten av sjuende klasse.

  Siste halvår på barneskolen var kjempefint. På hele trinnet var vi omtrent 40 stykker og alle var venner med alle. Man kunne være helt seg selv og gjøre hva man ville. (Jeg var nemlig en av de rareste, er det nok fortsatt.)


  Beste gjengen vettu! <3

   

  På den offisielle avslutningen hvor vi fikk roser og sånt, fortalte lærerne at dette var det trinnet med best samhold de noensinne hadde hatt. Vaneligvis pleier jentene å hoppe tau og guttene spille fotball, men hos oss satt (nesten) hele trinnet i minst tre lag oppå hverandre på én benk, hvert friminutt. Haha, ja, vi var litt sære, men det var hyggelig. Vi snakket sammen og alle ble egentlig veldig my bedre kjent med hverandre på grunn av den benken.

   
  Haha, jeg så forferdelig ut på dette bildet. Hadde nettop farga håret, og det var fortsatt vått, så... Men det var det eneste jeg fant, så jeg får vel bare overleve;)

   

  Når vi startet på ungdomsskolen i høst la vi veldig merke til hvor godt samhold vi egentlig hadde på barneskolen. Nå er vi et trinn på over 80 stykker, og mange vet jeg ike hva heter en gang! Jeg tror ikke vi kommer til å få et sånn trinn som vi hadde på barneskolen igjen, og det er litt trist. Vi har et bra samhold i klassen, men utenfor klassen er det bare én person jeg har blitt årdentlig godt kjent med.

  Det høres sikkert litt rart ut, men det er faktisk stor forskjell på et godt miljø på trinnet og et bare i klassen. Bestevennene mine gikk faktisk i parrallelklassen min på barneskolen.


  To av mine beste venner, Nora og Azora.


  OMG! Haha!


  Bond. James Bond.

  Faktisk syns jeg lærerne burde tenke litt mer på det her. I sjuende hadde vi nesten en tredjedel av timene på tvers av klassene, nå har vi fire i uka. Det blir snakket så mye om "et bedre samhold i klassen", men vi er jo sammen hele tiden, selvfølgelig blir vi godt kjent med hverandre. Man burde heller fokusere på å lage et godt miljø på tvers av klassene. Da er det så mye lettere å være seg selv, drite i hva andre tenker. For de andre kjenner deg og vet hvordan du er, ikke bare at du er rar.

  Så hvis det er noe jeg virkelig savner så er det dette.


  Ja, dette.

  Er det noe du savner?

  Hvordan er miljøet på skolen din?

 • Maye - kommenterer alltid tilbake <3

  For omtrent femten år siden ble jenta bak denne bloggen født. Hun har vokst opp i en by som heter Oslo sammen med familien sin og mange gode venner. I desember 2012 bestemte hun seg for å opprette en blogg, og det er akkurat denne du har kommet til nå! På fritiden driver jeg med både teater, musikk og cheerleading. Jeg blogger for det meste om hverdagen min, foto, mote, sminke og alt annet jeg kan komme på. Jeg liker å være kreativ og valgte å lage meg blogg for å kunne dele mine meninger og tanker. Og ikke minst for å kunne se tilbake på ting i arkivet senere! Jeg kommenterer ALLTID tilbake! :)

  Kategorier

  Arkiv

  Mars' blogger