Mayelife - mote og foto -
Hjem Add Facebook Tumblr

21


I dag er det tolv dager siden vi ankom LAX. Etter å ha reist i 21 timer (!) kom vi endelig frem til flyplassen i ti-tiden. Der ble vi plukket opp av tremenningen til pappa, Lee, kona hans, Shirin og barna deres, Mikaeily og Ethan. Vi var hos dem i to netter før vi kjørte til Phoenix.

Første dag i USA ble brukt på å skaffe et par essentials, som noen ting til GoPro kameraet mitt, et par sko og litt mat. Vi har jo bare vært i LA i én dag, men hvis resten av byen er i nærheten av så bra som det jeg har sett hittil, så er jeg solgt. Jeg gleder meg helt utrolig til vi skal tilbake dit om litt mer enn en uke for å bli værende der i hele seks dager. Vi skal til Disney Land (selvfølgelig), Universal Studios (også selvfølgelig) og selvfølgelig til Hollywood og Beverly Hills. 

Neste stopp var etter en syv timer lang biltur til Phoenix. Fetteren til pappa, Lars bor der, så vi var på besøk hos dem i et par dager. Vi dro ut i ørkenen og tok bilder med kaktuser (vi er tross alt turister) og dro til en cowboy by langt ute i ingensteds. 


The Superstition Mountain


Goldfield
 
På kvelden dro vi til huset til den ene datteren til Lars, Tiffany. Vi grillet og badet i bassenget til Tiffany. Det ble riktignok ikke så mye bading på meg. Om det var fordi jeg hadde vondt i ryggen, fordi jeg fant en skorpion i vannet da jeg badet der tidligere på dagen eller at jeg bare ikke hadde lyst vet jeg ikke. Jeg ble uansett igjen inne sammen med kona til Lars, Cindy og den yngste datteren til Tatum som bare er et par måneder gammel. 

Det er egentlig litt sykt å tenke på at alle disse folkene er familien vår. Døtrene til Lars er mine tremenninger og det er ganske så mye forskjellig blod inni det hele, men likevel så ligner jeg faktisk ganske mye på dem. Du kan se at jeg er i slekt med dem, selv om vi egentlig burde sett helt forskjellige ut. 

Etter å ha kjørt i tre timer den femte dagen på turen kom vi frem til Williams. Dagen etter tok vi et tog som går derfra og opp til Grand Canyon. Vi ble der en natt slik at vi fikk sett både solnedgangen og soloppgangen. Vi sto opp klokken halv fire for å komme oss ut til bussen som kjørte oss ut til Hopi Point. Der ble vi til solen hadde stått opp. Soloppgangen over Grand Canyon er virkelig noe av det fineste jeg har sett. Det blir helt umulig å forklare det kun gjennom et tastatur på en mac. Jeg tok en del bilder, men de er ikke i nærheten av virkeligheten. Hele Grand Canyon er egentlig sånn at du bare må se den selv. Hvis jeg skulle ha forklart deg hvordan det ser ut nå, så ville ikke du fått noe annet bilde i hodet enn det du får når du ser på Discovery Channel. Det du ser på TV og hører om fra andre er jo nettop slik det ser ut, men virkeligheten er et mye dypere bilde. Det er en helt egen stemning som det er umulig å få frem gjennom bilder.


Her har sola enda ikke helt stått opp


Solnedgangen kvelden førHotellet vi bor på og toget vi tok har flere musikere og skuespillere ansatt. Begge veier kom det en musiker og spilte for oss i omtrent tjue minutter på toget. På veien tilbake fikk vi være med på det de kaller Grand Canyon Railway Train Robbery. Altså, vi ble robbet. Det var en bande som hadde rømt fra fengsel, og litt før vi ankom Williams kom de seg om bord på toget. Vi tok frem noen dollar, gjemte noen i håret, i toppen av en ølflaske og satte noen mynter ut på bordet mellom setene våres, slik at bandittene kunne stjele fra oss.

På mandag, altså en uke etter at vi kom hit, kjørte vi opp til Utah. Bilturen tok ti timer, men vi kom til slutt frem til Park City i halv tolv tiden. Vi bor i huset til kusina til pappa. Hun og mannen er på en jobbreise, men datteren hennes, Nathalie bor her sammen med oss.

Første dag i Utah brukte vi bare på å slappe av litt. Vi dro til Main Street og gikk litt i gatene der før jeg og pappa kjørte bort på outleten og shoppet litt. Dag to dro vi til Salt Lake City hvor fetteren til pappa, Steen viste oss rundt i Temple Square sammen med kona hans, Arlene. (Huff, begynner å bli en del navn her) Temple Square er området rundt mormoner tempelet i Salt Lake City. Det er flere forskjellige bygninger der. De har et Visitors Centre, et Congress Center, The Joseph Smith Building, tempelet og masse mer. Vi var innom en del av byggene og så oss litt rundt. Familien vår her er jo mormoner, så det er viktig for dem å vise hvordan de lever og hva det faktisk er de tror på. Skal jeg være ærlig så skjønner jeg virkelig ikke hva alle har sånn i mot mormoner. De lever akkurat sånn som oss, utenom at de går i kirken, gjør veldedig arbeid, ber bordbønn og ikke drikker alkohol eller kaffe. Ja, de er litt mer konservative enn oss, men de bor jo tross alt i det samme samfunnet som vi gjør. De oppfører seg ikke noe annerledes enn det ikke-mormoner gjør.

Sånn, da var vi ferdig med det seriøse. Jeg måtte bare få det ut siden jeg synes det er så utrolig irriterende hvordan folk tenker at mormoner er kjedelige folk som har flere koner og ikke får lov til å gjøre en dritt. 

Vi skal bli her i Utah i dag og i morgen også, og på søndag kjører vi til Las Vegas. I dag tror jeg vi skal opp til zip-linen og bergogdalbanen. Pappa og Nathalie var en tur til Salt Lake i dag og på veien hjem plukket de opp et par billetter til Wicked. Så i morgen skal jeg og enten mamma eller Nathalie til Salt Lake for å se den. Dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg. Jeg skal faktisk se en broadway musikal. Og ikke hvilken som helst broadway musikal heller, men Wicked!!!!!! asdfghjkl!!!!!! (Sorry, men jeg har rett til å fangirle)

Nå tror jeg snart vi skal dra, så bye bye! Jeg skal prøve å poste litt oftere, men det er veldig vanskelig når vi har det så travelt her. Jeg får riktignok oppdatert instagram en gang i blant, så hvis du vil så kan du enten følle meg der, på tumblr eller på twitter. (Woo! Self promoting!)

 

Har du vært i USA før? I så fall, hva gjorde du?
Har du vært ved Grand Canyon før?
Har du vært på et Broadway show før?

 

 

 

 

 

#usa #losangeles #phoenix #utah #saltlakecity #familie #ferie #usaferie #grandcanyon #grandcanyonrailway #trainrobbery #mormoner #bookofmormon #broadway #wicked #usa2014 #mayelifeferie

 

 • 14

  (Var det î i det hele tatt i nærheten av riktig oversettelse? Jaja, dere skjønner hva jeg mener...)

  Søndag 22. juni ble jeg vekket fra en kortvarig søvn klokken tre om morgenen. En litt stresset og veldig sløv time senere satt jeg i bilen til naboen min Hedda med henne, faren hennes og mamma. Jeg, mamma og Hedda ble sluppet av på Gardermoen og gikk for å rekke flyet vårt klokken syv. På flyplassen møtte vi resten av korpset, som vi skulle reise med. Noen timer senere landet vi på flyplassen vi Malaga, tok bussen til Fuengirola og sjekket inn på hotellet. Første dag startet med en liten ekstraøvelse, et par timer ved bassenget og BBQ til middag.


  Utsikt fra balkongen på hotellrommet.

  Mandag startet Elise med en joggetur på stranda, jeg sov til hun kom tilbake. Vi fikk et par timer på Miramar, kjøpesenteret rett ved siden av hotellet, og så var det ned på stranda for å spille. Korpstur er herlig, men jeg hadde så absolutt greid meg uten all spillingen. 

  På dagtid gikk tiden for det meste til å ligge ved bassenget, gå rundt på senteret, spise og ha et par spillinger innimellom. Den ene dagen tok mamma med oss eldste til Malaga for å gå litt rundt og spise lunsj der.


  Enda mer utsikt fra hotellrommet.

  Vi var et par timer i Mijas, en landsby rett ved Fuengirola. Der gikk vi på marked, så på Flamenco dans og spiste på en restaurant med helt fantastisk utsikt.
  Utsikt over Fuengirola fra restauranten.

  Dette ser vel egentlig ut som en strand fullpakket med uteliggere, men det er det så absolutt ikke. En av de høytidene jeg virkelig skulle ønske var litt viktigere i Norge er sankthans. Det er så utrolig fint med alle bålene som lyser opp på kvelden. I Spania var hele stranda fullpakket med folk som hadde satt opp telt og griller og ventet på at sankthansbålene skulle tennes. Det var utrolig fint og så kjempekoselig ut.  Vi hadde en veldig fin tur med akkurat passe temperatur, timer ved bassenget, noen virkelig gode middager og superkoselige kvelder. 

  I går kveld kom vi hjem fra en liten tur til besta og bestefar, så med bare to dager til vi drar til USA (!!) er stua et eneste kaos og alle er opptatt med å pakke eller skrive lister. Vi må få kjøp et par ting på butikken her i Norge og få pakket ned alt vi skal ha med oss, men så er vi egentlig ganske så klare til å dra. Jeg skal ta med pc-en over dit, men jeg vet ikke når jeg får tid eller wi-fi til å blogge. Jeg skal virkelig prøve å få det til, men jeg kan ikke love noe.

   

  Hvor skal du/har du vært på ferie i år?


  #spania #malaga #ferie #fuengirola #miramar #mijas #flamenco #sankthans #sankthansfeiring #usa  

 • Maye - kommenterer alltid tilbake <3

  For omtrent femten år siden ble jenta bak denne bloggen født. Hun har vokst opp i en by som heter Oslo sammen med familien sin og mange gode venner. I desember 2012 bestemte hun seg for å opprette en blogg, og det er akkurat denne du har kommet til nå! På fritiden driver jeg med både teater, musikk og cheerleading. Jeg blogger for det meste om hverdagen min, foto, mote, sminke og alt annet jeg kan komme på. Jeg liker å være kreativ og valgte å lage meg blogg for å kunne dele mine meninger og tanker. Og ikke minst for å kunne se tilbake på ting i arkivet senere! Jeg kommenterer ALLTID tilbake! :)

  Kategorier

  Arkiv

  Mars' blogger