Mayelife - mote og foto -
Hjem Add Facebook Tumblr

9

Hei og hopp!
I totiden i går rullet vi ut fra Oslo og var på vei mot Larvik. Vi tok danskebåten over til Hirtshals før vi kjørte hit til Løkken. Onkelen min og kjæresten hans har leid et hus her i en uke og inviterte oss ned også.
Så akkurat nå sitter vi på Løkken badehotel restaurant og spiser en solid lunsj før vi skal gå litt mer i gatene her.

Dessverre har vi ikke Wi-fi med i huset her heller, så hvor ofte det blir oppdatert vet jeg ikke, men jeg får prøve å utnytte restaurantens internett når jeg får sjans tip det. Så skal vi jo bare være her i en liten uke da, så det skal nok gå fint. :)

Hvor er dere nå? Er det noen andre som pleier å feriere på Løkken?

 • 3

  Nå på sommeren er det veldig mye som tærer på håret; sol, varme, saltvann og mer børsting enn vanlig. Derfor er det spesielt viktig å ta godt vare på håret sitt akkurat nå. Du er kanskje ikke klar over det, men om du ikke har klippet håret ditt i løpet av de siste tre månedene så har du mest sansynelig veldig slitte tupper. Man trenger ikke nødvendigvis å se det så godt, men en frisør ville nok oppdaget det veldig fort.

  Du trenger nemlig ikke å ha splittede tupper for å ha slitt hår. Du kan veldig tydelig se om håret ditt er slitt hvis det er f.eks. tydelig lysere i tuppene enn resten av håret, er tynnere i tuppene eller brekker lett.

  Jeg gjør veldig mye for å unngå slitte tupper, slik at det går raskere å spare håret langt. Så derfor har jeg laget en liten liste med punkter jeg gjør for å holde håret mitt sunt.


   

  1. Hårkur og balsam. Når jeg vasker håret mitt tar jeg først to runder med shampoo (ikke gjør dette hvis du lett får slitt hår. Shampoo inneholder noe som heter SLS som tørker ut håret.) før jeg tar i en hårkur. Hårkurer er ypperlige for å gi håret fuktighet og pleie. Jeg tar den i omtrent annen hver gang jeg vasker håret (om ikke hver gang) og lar den være i i ca. to minutter før jeg skylder den ut. Så tar jeg litt balsam i tuppene som jeg også ar trekke inn før jeg skylder den vekk. Legg merke til at jeg bare tar den i tuppene, for å unngå fett hår. En gang i uken tar jeg en 10-15 minutters kur for å virkelig styrke håret.


  Denne hårkuren kjøpte jeg i Spania. Den er i en serie med spesielt mye keratin, noe som er vedlig bra for håret. Dessverre fins ikke serien i Norge enda :/

  2. Kaldt vann. Jeg har hørt at dette egentlig er et hemmelig frisørtriks, men med tanke på at jeg har lest det flere steder så satser jeg på at det går fint å fortelle dere om det også. Grunnen til at man bruker balsam er nemlig ikke bare for at håret skal bli mykt. Balsam lukker hårskjellene, noe som forhindrer slitasje. Det gjør også kaldt vann. Etter at jeg er ferdig med å vaske håret skrur jeg derfor dusjen på iskaldt vann og skylder håret (ikke oppe ved hodebunnen da, det hadde nok blitt litt kald.) Dette er spesielt smart å gjøre nå på sommeren hvor man bader mye i både klor og salt og derfor sliter veldig på håret.
  PS: Jeg pleier også å skylde føttene mine i kaldt vann, siden det får i gang blodsirkulasjonen og dermed er utrolig sunt!  3. Varme. Dette trenger jeg vel egentlig ikke å fortelle deg, men som kjent er varmeapparater veldig skadelig for håret. På akkurat det punktet er sommeren faktisk til ganske god hjelp. Hvorfor ikke bare droppe rettetanga en liten stund og heller få frem litt beachwaves i håret? Selv bruker jeg veldig sjeldent varmeapparater på håret mitt, både fordi det skader mye, jeg får aldri tid til det og jeg synes egentlig ikke at det er nødvendig. Selvfølgelig bruker ejg det innimellom, som når jeg skal noe spesielt eller har en forferdelig hårdag, men ellers lar jeg det være. Det er også veldig mange som føner håret for å slippe "strikkebulk" etter å ha hatt det i hestehale mens det var vått. Jeg hater å føne håret mitt, for det blir veldig lett krusete av det, så i stedet pleier jeg å vaske det så sent som mulig på kvelden. Etterpå setter jeg det i en stram dot eller hestehale og legger meg. Håret mitt er såpass tykt at det da ikke har tørket fullstendig når jeg våkner. Da kan jeg bare gre det ut og la det lufttørke et par minutter. Så slipper jeg både varme og strikkebulk!  4. Børsting. Børsting av håret skader også en god del, og drar ut mange hårstrå. Derfor kan det være lurt å ha en trollkam (vidtannet kam) og en rullebørste. En trollkam har store tenner og er derfor perfekt til å børste ut floker og å slippe å dra ut hår. En rullebørste er veldig skånsom mot håret (spesielt om den har dyrehår, ikke plastikk) og gjør det glatt og mykt. Om du får veldig lett floker etter å ha vasket håret er disse to virkelig en god invistering. Håret har enda lettere for å bli slitt og å falle ut når det er vått, så du sparer en god del hårstrå på å bruke en trollkam etter hårvask.

  Og det var vel egentlig det! Haha, det er jo selvfølgelig mange andre småting du kan gjøre, men disse tingene er de jeg bryr meg mest om. Håper du likte tipsene og har lært noe av dem! :)

  Hva syns du om tipsene? Gjør du noe av det samme? Hva er dine tips for å unngå slitt hår?

 • 7

  Hei og hopp søte!
  Nå begynner klokka å nærme seg tolv, og for et halvt døgn siden gikk jeg faktisk rundt på tax-free-en i Barcelona. Vi tok først flyet til Stocholm hvor vi ventet i en times tid før vi fløy videre til Oslo. Da vi satt på flyet og sjekket snapchat en siste gang før vi dro kom jeg på at både Pia og Isabell fra Pradise Hotel er flyvertinner for Norwegian. Og siden de bare flyr kortdistanser tenkte jeg at det hadde vært dritkult å få en av dem på flyet fra Stocholm. Jeg tenkte jo selvfølgelig at det var helt utrolig uannsynelig, men hvem tror du ikke ønsket meg velkommen inn i flyet i Stocholm? Pia! Haha, både jeg og Lea fikk helt latterkrampe og prøvde desperat å få et bilde av henne! Uff, vi er ikke litt tapere eller noe...

  Haha, litt starstruck da??

  Akkurat nå har jeg tatt meg bad og sitter her med håret i håndkle mens jeg ser på TV med mamma og pappa. Vet ikke helt hvor lenge jeg blir sittende her da, for jeg er utrolig trøtt!

 • 0

  Herregud så fort som tiden har gått!!! Nå har jeg vært borte i to uker og på den tiden her i morgen sitter jeg på flyet til Stockholm hvor vi skal mellomlande. Det er helt utrolig fint her og jeg vil IKKE hjem! Jeg har opplevd veldig mye, dom jeg gleder meg til å fortelle om når jeg kommer hjem. Så håper jeg dere har likt gjestebloggingen til Unni. Hun har vært i Frankrike den tiden her, men jeg skal prøve å få henne med på en videoblogg før jeg drat til Danmark den tredje. Kanskje vi får svart på spørsmålsrunden?

 • 0

  Hei og hade folkens! I dag er jeg ferdig med å gjesteblogge for Ragnhild ;) Håper dere likte innleggene mine, og at dere fortsatt får en fin ferie♥ Kommer til å savne å blogge her, hehe :) 


  Håper alle får en fin sommer videre! ♥

  -Unni :)

 • 2

  Hola!
  Da er jeg Cap Roig festival her i Spania. Det er en ganske stor festival i Catalanya hvor Elton John faktisk skulle ha spilt i går. Dessverre ligger han på sykehus, så i går ble det heller party oppe på rommet til meg og Lea??

  Akkurat nå holder de på med å lage mennesketårn her, noe som er veldig kult egentlig. Hele byen følger med utenom meg og Lea som endelig har fått internett... Haha, vi er skikkelig kulturelt innstilt og sånt!

 • 1

  Hei dere! 

  Jeg tenkte å vise dere sminkemappa mi, og fortelle litt om den.
  Sminkemappa mi er fra Jim Thompson, og jeg har mye rart oppi. Jeg har mange forskjellige sminkemapper, men  Jim Thompson - mappa mi er en favoritt; den har nok plass til alt jeg trenger av hverdagssminke, og den har rom til mye mer også. Håper dere liker bildene!
  Hadde ikke så mange bilder av den, dessverre, men håper dere likte de jeg tok med! (Jeg har alltid med meg et lite lommespeil, fint å ha på ferie!)

  Hva synes dere? Hvor er din sminkemappe fra?

  -Unni♥

   

   

   

   

 • 3

  Hei hei dere!
  Da sitter vi på en restaurant jeg nettop har forelsket meg i på La Ramblas i Barcelona. Grunnen til det er rett og slett fordi de har Wi-fi her!

  Her ser dere katedralen her i Barcelona, men det var to timer kø i strålende sol, så det droppa vi.

  Vi har nettop vært inne på et kjøpesenter her, men det var bare sykt dyre klær der, så det droppa vi. Men etterpå har vi tenkt å gå i noen handlegater her, så det blir bra??

 • 2

  Heihei!
  Håper dere liker hjestebloggingen til Unni, selv om jeg ikke er helt sikker på hvor mye hun faktisk har bloghet enda, men jaja. Jeg har jo selvfølgelig ikke fått tak i noe internett enda, så dette kommer nok på mobilregninga. Haha, jaja, jeg skriver i notater da, så det koster nok ikke SÅ mye.

  Akkurat nå sitter vi på en restaurant i middelalderbyen Pals her i Catalonya. Det er en helt utrolig fin by og jeg og Lea ble i en butikk her i mer enn en time! Nå kommer burgeren her, men jeg skal fortsette jakten på Wi-fi, så snakkes vi nok senere :)

  Mojitoen min?

 • 0

  Hei babes!

  Tenkte å legge ut noen sommeroutfits til dere, altså antrekk jeg skal bruke denne sommeren! Håper dere får litt inspirasjon og at dere liker bildene ;)

  Outfit 1. Byantrekk for gråværsdager  Topp Sisters Point (str. XS)  Thigts Cubus (str.S)


  Sko Roxy (str. 39)

  Outfit 2. Flott i blått- Girlpower!  Kjole
  Model France (str. M)    Armbånd Etiopia


  Sandaler havaianas (str.39-40)   Neglelakk depend??

  Håper dere likte antrekkene!!! I sommer satser jeg; stil på kropp og smil på topp ;)

  -Unni ♥ Jeg er tilbake snart!
   

 • 5

  Hei folkens!

  Jeg heter Unni, og jeg skal gjesteblogge litt for Ragnhild i perioden mellom 11 og 24 juli. Skal prøve å få til litt av hvert ;) Ragnhild og jeg går i samme klasse, og vi har kjent hverandre lenge. Derfor synes jeg det er kjempekoselig å få lov til å blogge litt for henne!

  For at dere skal bli litt bedre kjent med meg, tenker jeg å lage en " 10 ting dere ikke visste om meg" liste. Here we go!♥

  1. Jeg har et mellomnavn. (Eleonora)
  2. Jeg er ekstremt kresen på sko, alt untatt Converse må tåle kritikk.
  3. Jeg går på rideskole, og jeg har gjort det i 5 år.
  4. Jeg er fan av Ringenes Herre trilogien, og har sett alle filmene flere ganger.
  5. Jeg elsket spinat da jeg var liten. 
  6. Jeg HATER lakris! 
  7. Liker JB, men må si gutta i 1D er veldig søte ♥
  8. Jeg sier "holy magnoly" og "holy mother og jesus christ" sikkert 5 ganger om dagen.
  9. Jeg kan tenke meg å flytte til Frankrike eller Danmark når jeg blir voksen.
  10. Elsker shopping!  Spesielt de gangene en finner et plagg som er helt perfekt ;)


  Dette er meg :) 

  Vi blogges! :-*

  -Unni♥

 • 16

  Ups

  Heihei snuppelurer! Haha jeg begynner å gå tom for ting å si i starten av innlegg...

  Nå sitter jeg her med forferdelig samvittighet og jeg er dessverre redd for at den skal bli verre. Jeg har gjort så utrolig mye de siste dagene, så jeg vil vel ikke si at bloggen har vært så veldig sentral. I natt drar jeg også til Spania (glede mææææh!!!) og der har vi ikke internett. Jeg tar med iPaden til mamma, og så får jeg og Lea løpe rundt i byen og lete etter en internettcafé, men jeg kan dessverre ikke love noe. Uff, jeg kommer til å drepe meg selv hvis jeg ikke har internett på to uker!!! Ikke bra. OK, nå skal jeg slutte å bable jeg og faktisk skrive om det jeg skulle skrive om, nemlig de to siste dagene.

   

  Mandag

  På mandag ble jeg endelig kvitt et og et halvt år med lidelse ved å fjerne reguleringen! Uheldigvis må jeg ha en sånn bøyle bak på tennene mine til jeg blir 30 da, men jaja. Da jeg og pappa kom hjem dro vi ned på Nøklevann og spiste tidenes største lunsj med fyrstekake til dessert. Og det ble jo selvfølgelig en del bading og.

  Etter en stund ringte Lea meg og lurte på om jeg ville komme ned til byen og møte henne og Luis (de blogger på totaltmislykka.blogg.no) der, så da løp jeg hjem, tok meg en dusj og stakk ned til byen. Jeg møtte Lea og Luis på Saga kino hvor vi så Grusomme meg 2. Vi var de som lo mest av alle i hele salen.


  Pene mennesker

  Etter filmen tok vi oss en tur innom Starbucks for å kjøpe hver vår frappé før vi dro hjem igjen.  Da vi kom hjem ble det til at jeg også overnattet hos Lea (Luis bor ikke i Oslo, så han skulle overnatte uannset), som for det meste gikk i søvne hele natta. Så jeg og Luis ble liggende til klokka ett på tirsdag.


  Grunnen til at man ikke skal forlate Lea mens hun går i søvne... Uff, og hun skal jeg sove med hver natt i to uker...

   Tirsdag

  I ettiden i går sto jeg opp alene hjemme hos Lea mens hun og Luis fortsatt lå og sov. Mamma hadde nemlig vekket meg med å ringe og be meg om å komme hjem for å rydde... Kjempegøy! Nei. SÅ da ble det rydding frem til klokken fem før jeg dro på Nøklevann med Lea og Luis.

   
  Forsøk på tumblr-bilde? Au Luis!  Og nå sitter jeg her med reisefeber til tusen, så derfor er nok mesteparten av dette innlegget bare tomt snakk, mem jaja. Uff, ikke bra.

 • 14

  Heihei dere!

  Dere har ikke hørt så veldig mye fra meg de to siste dagene nå og det er rett og slett fordi jeg har så utrolig mye å gjøre her! Eller jeg har vel egentlig ikke sånn veldig mye å gjøre sånn i seg selv, men med fire kusiner og en lillebror rundt seg så blir det litt travelt!

  Jeg har jo vært her oppe hos besta og bestefar helt siden jeg ble født og er veldig vant til å bo både nede i Oslo og her oppe på fjellet. Omgivelsene her har alltid vært en selvfølge for meg, men de siste dagene har jeg virkelig sett hvor fint det er her! Jeg har tatt hauger av bilder, så jeg tenkte jeg kunne legge ut noen av dem her.
  I går stekte vi pannekaker ute i det fine været. Det var hele 21 grader her i Trøndelag!


  Verdens søteste to små kusiner, Elvira (første bildet) og Amalie.

  Nå har jeg holdt med på det innlegget her i flere timer, så det blir en litt brå avslutning, men jaja. Det er derfor man skal ha bra internett vettu ;)

  Hva har du gjort de siste dagene?

   

  //Minner for resten om spørsmålsrunden, det er bare å hive på med spørsmål!//

 • 26

  Jeg tok et par bilder med Emilie for et par uker siden, og siden sola var så lav og fin bestemte vi oss for å lage et weheartit/tumblr-bilde.  Dette er originalbildet, men i mangel på tingå gjøre bestemte jeg meg for å prøve å redigere det litt. Jeg vil vel ikke si jeg ble sånn veldig fornøyd, men jeg er så sliten etter togturen at jeg ikke orker å gjøre noe mer med det.

  Er heller ikke helt sikker på hvilken jeg likte best av de to redigerte versjonene, selv om jeg nok tror det blir den første. Det vil si, konseptet med den siste er kuleste, men den første var mest gjennomført. Så hvis du har noen tips til hvordan jeg kan gjøre dem bedre (når jeg orker å gjøre dem bedre) så er det bare å rope ut!

  Hva synes du? Har du noen tips?

 • 2

  Hei søte dere!

  Først vil jeg bare si takk til dere alle for at dere er så utrolig flinke til å kommentere! Akkurat nå ligger jeg nemlig på plass nummer 127 på topplisten over mest aktive. Det vil altså si at jeg fikk mange nok kommentarer her i går til å bare ha 126 med fler kommentarer enn meg, i hele Norge! Jeg har egentlig ikke sjekket det før, så det er jo mulig at jeg har ligget høyere før, men jeg er fornøyd jeg :)

  Akkurat nå sitter jeg igjen hjemme hos besta og bestefar. Jeg og Elias sto opp grytidlig i dag, altså klokka halv sju og gjorde oss klare for å ta toget klokka åtte. Etter det har vi sittet fem timer i tog og ikke gjort en ting før vi kom fram hit. Vi har vel ikke akkurat gjort så mye her heller, vært litt nede på lekeplassen, men ellers ingen ting.  Ok, det må jeg si. Hvis du faktisk gadd å lese hele dette meningsløse og kjedelig innlegget så er jeg sjokkert. For jeg har virkelig ingen ting å skrive om akkurat nå.

  Hvordan har dagen din vært? Noen ønsker om hva jeg kan blogge om?

   

  //Minner for resten om spørsmålsrunden min HER//

 • 10

  Heihei!

  Etter et par uker med den samme slitte neglelakken fra hytta til Azora bestemte jeg meg i forigårs for å lakke dem på nytt. Jeg syns det er veldig gøy å lakke neglene mine og synes nesten det er litt synd at jeg ikke gjør det så ofte. For et år siden lakket jeg dem opptil flere ganger i uken, og var faktisk veldig flink på det. Så det er litt kjipt å se nå at jeg ikke er like flink lenger. Men jaja, jeg skal nok få øvd meg en del i Spania!

  Jeg bestemte meg for et litt sommerlig design, så da ble det rosa og limegrønn :)  Som du ser startet jeg med å legge den rosa fargen. Den er utrolig ytnn, så jeg måtte ta hele tre lag, men resultatet ble veldig fint:)  Fargen jeg brukte er fra Essie og heter Secret Stash.  Så la jeg en lys grønn lakk fra Gosh over. Den heter 606 Early Green.

  Hva synes du?

 • 12

  Da var det igjen tid for måndtens blogg, og denne måndten har valget falt på en fotoblogg.

  Bloggeren heter Sara Kirkeby og blogger på sarakirkeby.blogg.no. Hun er en 17 år gammel jente som interresserer seg for mote og foto.  Sara tar utrolig mange fine bilder med sitt Nikon D5100 og har masser av fine fotoinnlegg. Hun har en veldig kul og egen stil som blir gjennspeilet i alle innleggene, både foto- og moteinnleggene. Hun har også en god del DIY-prsojekter som virkelig er verdt å sjekke ut. Ta en titt innom bloggen hennes og se selv!

  Har du lyst til å bli juli's blogger?

  • Lik min facebookside HER. (Dette BLIR sjekket!)
  • Kommenter i dette innlegget at du er med i konkurransen.
  • Som vinner av månedens blogg skriver jeg et kort anbefalingsinnlegg som dette om bloggen din. Det vil føre til at både jeg og andre lesere vil stikke innom bloggen din og kanskje bli fast leser.
  • Jeg ser nøye gjennom alle bloggene som melder seg, og velger den bloggen jeg synes passer best å skrive om på det tidspunktet.
 • Maye - kommenterer alltid tilbake <3

  For omtrent femten år siden ble jenta bak denne bloggen født. Hun har vokst opp i en by som heter Oslo sammen med familien sin og mange gode venner. I desember 2012 bestemte hun seg for å opprette en blogg, og det er akkurat denne du har kommet til nå! På fritiden driver jeg med både teater, musikk og cheerleading. Jeg blogger for det meste om hverdagen min, foto, mote, sminke og alt annet jeg kan komme på. Jeg liker å være kreativ og valgte å lage meg blogg for å kunne dele mine meninger og tanker. Og ikke minst for å kunne se tilbake på ting i arkivet senere! Jeg kommenterer ALLTID tilbake! :)

  Kategorier

  Arkiv

  Mars' blogger