Mayelife - mote og foto -
Hjem Header Facebook Tumblr

27

Da var skoleuka i gang, og det gjenstår bare ti før juleferien! Haha, det er ikke bra når du gleder deg til neste ferie mens det fortsatt er ferie.

Etter at jeg kom hjem fra skolen i dag har jeg brukt tiden til å spise en herlig middag, biff-wok, og sett på Miley: The Movement. Altså, folk kan mene hva de vil, men jeg har alltid syntes at Miley er kul. Jeg er enig i at det kan gå litt langt i blandt, men jeg tror egentlig bare at hun er erlig. Jeg mener, alle er jo sånn, det er bare at hun velger å skille seg ut og vise det.

MEN, nå er det jo sånn at jeg av en eller annen mystisk grunn ikke greier å få kjøpt meg en ny foundation, så i dag tok jeg hvertfall og ordnet meg et alternative. Jeg må si jeg var veldig skeptisk før jeg begynte, ja, jeg var faktisk skeptisk helt til jeg hadde fått den i fjeset mitt. Men resultatet ble overraskende nok ikke så værst! Så da tenkte jeg at hvorfor ikke, jeg hviser dere hvordan jeg gjorde det! Nå er det jo sånn at alle som kan tenke greier å finn ut selv hvordan man skal gjøre dette, men jeg viser hvertfall hvordan jeg gjorde det.Det du trenger er altså er fuktighetskrem (min er fra Nivea), et pudder (mitt er fra Tiger) og en krukke til å ha det i.Hell litt av fuktighetskremen i krukka.

Knus pudderet og hell det oppi krukken med fuktighetskrem i.

Bland alt sammen, og voila! Nå er det ikke sånn at jeg vil bytte ut dette med foundationen min, men det er jo forskjellig fra person til person. Det funket hvertfall ganske bra, og det er jo alltid greit å ha et alternative!


Har du prøvd dette før? Hva synes du?

 

 

#DIY #bbcream #lagdinegenbbcream

 • 6

  I dag har jeg jo greid å bli syk igjen jeg, så dagen har gått med til to episoder Paradise Hotel og tre PLL. Mamma og Elias kom nettop hjem, for vi skal dra til beta og bestefar i Trøndelag i dag. Bestefar blir 75 i morgen, så vi reiser opp dit for å feire bursdagen hans. Resten av dagen kommer jeg nok til å sove fordi jeg er så utslitt, så dette blir dagens siste innlegg. I morgen blir det nok også ganske travelt, men jeg kan prøve å få til noe.

  Ok, overskriften... Jeg hadde egentlig ingen ting å blogge om akkurat nå, men jeg følte jeg måtte gi dere noe, så jeg legger ved noen bilder av den franske manikyren jeg lagde for noen dager siden. Hadde kanskje tenkt å lage en viddeo om hvordan man lett kan lage en fransk manikyr, men det får bli når jeg blir frisk igjen.

  Skal jeg lage neglevideo?

 • 0

  Nå som April er i gang, så er det ikke enge til sommerferien. Derfor bestemte jeg meg for å lakke neglene i en litt sterk og vårlig farge, lys grønn. Jeg har brukt noe som heter mermaidteknikk (det har sikkert flere navn), hvor du bruker en svamp til å dytte en farge gradvis over en annen. (Haha, jeg eier til å forklare!) Du ser ikke effekten så tydlig på de her, for jeg brukte to farger som begge var veldig lyse, men jeg kan vise dere litt bedre med noen bilder av mørkeblå negler, senere. Jeg tror likevel du greier å se litt at neglelakken er blåere/mørkere ytterst på neglene.


  Gosh 606 Early Green - Depend 225 - Depend 335


   

 • 0

  Lagde en liten video her om dagen, min hverdagssminke.

  Jeg vet at det kommer opp et sånn Wondershare vannmerke, og jeg beklager det. Jeg måtte laste ned en ny videoredigerer, for den gamle funka ikke lenger, og jeg fikk ikke beskjed om vannmerke før jeg skulle lagre den, og da gadd jeg ikke å begynne på nytt i et annet program. Jeg oppdaget også når jeg så på den på youtube nå, at pixlene har forstørret seg noe utrolig i forhold til hvordan de var da jeg lagde videoen. Så sorry altså, men skal prøve å få det til bedre neste gang!

 • 0

  Som sagt skal jeg og Azora ha hjemmespa hos henne senere i kveld, og da har vi funnet noen oppskrifter på nettet. Tenkte å dele noen av dem her.

   

  Bad:

  Vet vel ikke hvor mye vi kommer til å bade i kveld, men fant likevel noe interresant:

   

  Kleopatra:

  Det er sagt at Kleopatra selv brukte denne metoden for myk hud, så da får man vel prøve?

  Alt du trenger er 5dl helmelk og 2ss solsikkeolje som du heller oppi et varmt bad.

   

  Appelsinbad:

  Ha to appelsiner i mikrobølgeovnen til skallet er så vidt varmt og mykt. Klem de litt, så saften "løsner" fra fruktkjøttet.

  Skjær (hvordan skriver man det egentlig?) enten opp i båter som du legger i vannet, eller skrell og klem saften ut i vannet.

  Appelsinsaften er god for imunforsvaret ditt og styrker huden din! Også lukter det jo godt ;)

   

   

  Ansikt:

  Ansiktsmasker er det mange å velge mellom, men her er noen av de vi fant:

   

   

  Agurkmaske:

  Denne masken passer for all slags hud, og gir en myk og smidig hud.

   

  Du trenger:   

  • 1 agurk
  • 1dl yoghurt naturel

   

  Rasp opp agurken og legg det i et kaffefilter (eller en sikt), da får saften rent ut.

  Bland den "tørre" agurken med yoghurten og smør i ansiktet. (Det kan være lurt å sette blandingen i kjøleskapet/fryseren en liten stund så den blir litt mer kremete.)
   

  Bananmaske:

  Den masken passer bra til tørr hud, så jeg dropper den her jeg. Noen steder passer den bra, men det blir nok litt rotete å balnde masker.

   

  Du trenger:

  • 1banan
  • 1ss honning

   

  Skrell bananen og mos den med en gaffel. Bland inn en spiseskje med honning (valgfritt) og smør ut i ansiktet. Skyll den godt vekk.   

  Sitron og egge-ansiktsmaske:

  Denne masken passer perfekt om du har fet hud. Er litt usikker på om jeg vil få for tørr hud av den da, så litt skeptisk.

   

  Du trenger:

  • Eggehviten fra et egg
  • 5-10 dråper sitron

   

  Pisken hviten til den blir kremete og hell oppi sitronen. Ha på masken i ca. 10 minutter før den vasker den godt av.

   

   

  Sjokolademaske:

  Denne masken vil gi deg silkemyk hud.

   

  Du trenger:

  • 1/3 kopp kakaopulver (ca. 1,5dl)
  • 3ss fløte
  • 2ts cottage cheese eller yoghurt naturel
  • 1/2 kopp honning (ca. 1dl)
  • 3ts havregryn

   

  Miks sammen blandingen, gjerne med en håndmikser så blandingen blir jevnere. Ha den på i ca. et kvarter før du skyller den godt vekk.   

  Hår:

   

  Solsikkekur:

  Denne hårkuren vil gi deg blankt og skinnende hår. Slev pleier jeg å bruke olivenolje i stedet for solsikke, men det funker nok like bra med begge deler.

   

  Du trenger:

  • 1 egg
  • 1/2 agurk
  • litt solsikkeolje, du ser det når du har nok

   

  Visp egget og bland inn solsikkeoljen. Mos agurken i en blender og bland inn dette også. Fordel kuren i håndkletørt hår og la virke i ca. 10 minutter før du skyller den ut.

   

  Ølkur:

  Jeg ble litt sjokka da jeg leste om denne, men det skal visst funke.

   

  Du trenger:

  • 1/2 øl (ca. 2,5dl)
  • 1 eggeplomme

   

  Skill eggeplomme og eggehviten fra hverandre og behold plommen. (Ta var på hviten og, den er fin å bruke i ansiktsmasker og andre kurer.) Hell ølet i samme skål som eggeplommen ligger i. Det er samme hva slags øl du bruker. Pisk blandingen godt sammen og fordel i håret. La virke i 10-20 minutter.

  Jeg pleier å bruke eggehvite i håret mitt for å gi det glans, så hvorfor man skal bruke plommen og ikke hviten her, det vet jeg ikke. Men det er vel bare å prøve!

   

   

  Honningkur:

  Denne kuren er grei til å gi fuktighet til håret. Derfor er det nok ikke så lurt å bruke den nerme hodebunnen. (Da kan du få fett hår.)

   

  Du trenger:

  • Honning
  • Olivenolje

   

  Bland sammen like mye honning og olje og la kuren sitte i 10-15 minutter før du skyller den ut. Hvis håret er fett etterpå trenger du bare vaske håret en runde med shampo etterpå.

   

   

  Har du prøvd noen av disse oppskriftene før? Funker de?

  Vet du om noen fler oppskrifter?

   

  Kilder:

  http://altomspa.no/no/nyheter/item/94-tips-til-hjemme-spa

  http://www.klikk.no/mote/kamille/sarasskjonnhet/article607466.ece

  http://www.klikk.no/mote/detnye/skjonnhet/article497074.ece

   

 • 4

  Ble litt sen den her, men overnnatta hos Sara i går, så fikk ikke blogga noe. Men Java oppfører seg jo da fortsatt helt rart, så blir bilder nå igjen.

  Det jeg bruker av sminke til vanelig er egentlig ikke så mye, så blir litt vurderinger også av mine hverdagsprodukter i sminkemappa.

  Hudsminke:

  Foundation:

   
  L'oreal Paris Lumi Magique fra Lindex/H&M/Cubus... ,- Fargen

  Jeg vet egentlig ikke helt hvor godt jeg liker den foundationen her. Jeg kjøpte egentlig den Matt Mousse først, men den forsvant jo selvfølgelig. SÅ da måtte jeg kjøpe en ny, og fant ut at jeg egentlig ville ha en flytende. Selvfølgelig var det jo nesten ingen oljefrie foundationer der, og de som var der hadde feil farge eller utrolig liten flaske. -.- Så da kjøpte jeg den her for den passer perfekt i fargen! Det jeg ikke liker med den er at det på en måte samler seg sånne fettdråper fra den oppå huden som du må bærste bort. Det er ikke sånn helt toppers akkurat. Men den er veldig fin i fargen, gir fin glød og dekker bra. Så hvis du ikke har fet eller sånn irriterende kombinert hud som meg, så er den sikkert veldig bra.

   

  Blush:


  Blushing Blush Powder Blush fra Clinique -  126,- (Clinique.com + frakt) 259,- (Blush.no, de har salg nå!) 126,- (Sephora) - Fargen 120 Bashful Blush

  Dette var egentlig et litt spontankjøp på flyplassen på vei til England i sommer. Jeg brukte nemlig en annen blush, men den var gått i stykker. Den var altså pulver, hadde mista lokket, og funker da ikke veldig bra når man reiser. Så hadde vi litt dårlig tid da, og jeg bare spurte om en bra blush. Hun dama viste meg denne, og siden vi hadde så dårlig tid så bare kjøpte jeg den. Jeg tror jeg betalte rundt 300,- for den, men det virker jo som at man kan få den billigere. Uannsett er jeg veldig glad i den blushen her. Da jeg kjøpte den hadde jeg jo rød dip-diy, og den er faktisk helt samme farge som jeg hadde på håret! Den fargen her passer veldig bra til huden min, så den blir nok ikke byttet ut. (Jeg har ganske lyse toner i huden og en kald undertone hvis noen skulle lure) Den legger seg veldig fint på huden og du trenger ikke ta så mye av den, for den har en sterk og langvarig farge med shimmer. Kosten er jo også et pluss; den er formet slik at uannset om du drar den opp eller ned over kinnbena, så passer den perfekt. Den er på en måte støpt for kinnbena dine! Så hvis du trenger en blush vil jeg virkelig anbefale denne. Den er ikke så veldig billig, men er virkelig verdt pengene! (Også er den oljefri! Yey!)

   

  Bryn:

  Pensel:

  Øyenbrynpensel fra H&M - 40,- - Fargen Light Brown

  Den blyanten fra H&M kjøpte jeg egentlig bare fordi jeg trengte en, og så bare tok jeg den. Men jeg er faktisk veldig fornøyd med den! (Også er den innenfor mitt "spare til nytt kamera"-budsjett, haha!) Nå vet ikke jeg om det er vanlig at øyenbrynsblyanter er sånn (men eyelineren min er hvertfall ikke sånn), men det er veldig viktig at den er spiss. For selv om er sånn at det skulle gå helt fint å tegne på, så blir den bare sånn blury hvis den ikke er spiisa. Litt irriterende det altså, men ellers er jeg veldig fornøyd. ;)

   

  Highlighter:

  L'oreal Paris True Match Foundation fra H&M/Lindex/Cubus... - 1,- - Fargen C01 eller C02, den lyseste hvertfall

  Highlighteren min er egentlig en foundation fra L'oreal Paris. Jeg kjøpte den alt for lys fant jeg ut (haha), så nå er den highlighter og concealer i stedet. Den funker egentlig veldig bra til det; den har veldig bra dekk og legger seg fint. Fargen er også helt perfekt til å highlighte under øyenbrynene. Så hvis du vil ha en concealer, så ville jeg kjøpt foundationen i stdet for concealeren. (True Match concealeren er veldig bra.) Den funker helt fint som concealer, koster litt mer, men det er jo mer i flaska. ;) (Jeg greide å knuse flaska så nå er den i en gammel krem-boks.)

   

  Øyensminke:

  Mascara:


  Max Factor 2000 calorie effect fra H&M/Lindex/Cubus - 129,- (Tror det var det jeg betalte)

  Den her mascaraen kjøpte jeg med Azora for ca. et år siden. Vi måtte ha en mascara til teateruka (uka vi har forestillinger på teateret), så da bare kjøpte vi en billig som det ikke var verdens undergang å miste. (Har en fra Estée Lauder også, og har ikke veldig lyst til å miste den akkurat.) Azora syntes den var veldig klumpete og var egentlig ikke så fornøyd, men etter å ha brukt den litt ble den faktisk veldig bra. Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg liker den bare veldig godt! Den er veldig bra på volume, uten å klumpe. Den har en ekstremt svart farge og, vel ja, jeg liker den bare. Så hvis du vil ha volum, så kjøp denne!

   
  Maxfactor Lash Extension Effect fra H&M/Lindex/Cubus - Aner ikke hva den kosta

  Dette er virkleig den beste mascaraen jeg noen gang har prøvd! (Bare synd jeg ikke vil ha lengre, men tjukkere vipper.) Jeg liker å si at den tenker, for den er helt magisk! Når du bader og sånt på sommeren så forsvinner ikke noe av den, men hvis du ikke har sminkefjerner kan du bare fjerne den med litt vann på en pad. Det er som om den vet når du vil at den skal forsvinne og ikke! Okey, men som dere sikkert ser, så er den børsten her ganske så ren. Jeg har brukt opp, så nå bruker jeg den heller til å løse "floker" i øyevippene. Dere vet, sånn når mascaraen ikke er helt tørr også blir noen av vippene sittende fast i hverandre, da funker denne kosten veldig bra! VIRKELIG å anbefale!

   

  Eyeliner:


  L'oreal Paris Contour Khôl Eyes fra H&M/Lindex/Cubus - Aner ikke hva den kosta

  Denne lille tingen er jeg også veldig fornøyd med. Den har en veldig svart farge og er lett å ta på, eneste problemet er at den kan skli litt ut utover dagen. Derfor har jeg egentlig brukt denne eyelineren fra Clinique, men den har selvfølgelig brekt innvendig, så da er det plutselig ikke så mye igjen av den lenger. Ellers vil jeg virkelig anbefale denne (føler jeg har sagt det sånn hundre ganger nå), den har litt glitter i seg, er lett å ta på og blir veldig fin, rett og slett.


  Quickliner For Eyes fra Clinique - skal koste 90,- på den amerikanske nettsiden (Herregud, jeg har virkelig sløst penger med det merket her!) - Fargen Really Black

   

  Så det var egentlig det jeg bruker til vanlig. Håper du fikk noe ut av dette ;)

   

  Har dere noen av de samme produktene? Hva synes du om dem?

  Fikk du noen ideer til innkjøp?

 • 3


  Jeg elsker virkelig parfyme (selv om jeg kan få utslett på halsen, haha) og ender så og si alltid med å kjøpe en når jeg flyr. Så må jeg si at dette er bare er min mening om parfymene. Parfymer lukter forskjellig på alle, så selv om jeg ikke liker en betyr det ikke at den ikke kan være god på deg.

   

  Dette er mine parfymer:

  Denne er vel egentlig ikke en parfyme, det er en body mist. Altså en type fuktighetsgivende væske med lukt. Denne er kjøpt på The Body Shop og lukter en blanding av Madagaskar tre (ikke spør) og vanilje. Elsk!


  Vanilla Body Mist fra The Body Shop 149,-

   

  Dette er en parfyme jeg egebtlig ikke har brukt så mye, men den er egentlig ganske god! Det står at den lukter Green Tea, men den lukter ganske syrlig og egentlig litt... såpe. Den lukter bedre på enn når du bare sparayer den ut i lufta da, som jeg gjorde nå,


  Elisabeth Arden Green Tea Eau de Parfum fra Elizabeth arden 225,-

   

  Den parfymen her kjøpte jeg på danskebåten for mange år siden og den lukter bare sååååå godt! Før jeg fikk den fra Body Shop pleide jeg å bruke denne som en erstatning fro vanilje. Den lukter vanilje, men litt mer syrlig enn den fra Body Shop. Virkelig å anbefale!


  True Empathy Eau de Parfum fra Black Onyx. Denne fant jeg ikke prisen på noe sted, så den selges nok ikke lenger. Men den kosta nok mellom 200 og 300 kroner:)

   

  Dette er Beyonce's parfyme Heat. Virkelig en av mine favoritter. Den lukter ganske søtt, men jeg liker det jeg. Litt som surt godteri! :P


  Beyonce Heat fra Beyonce 359,-. Det er det den koster på Nelly, men jeg tror jeg kjøpte den billigere på H&M.

   

  Denne fikk jeg i julegave for noen år siden. Jeg vil ikke akkurat si at jeg liker den sånn veldig godt, men den er grei. Den funker bra hvis du ikke vil bruke så mye penger på parfyme, men da ville jeg nok heller kjøpt en annen av H&M's parfymer. Jeg liker Have Fun best;)


  Sweet Rose fra La Rive H&M 40,-.

   

  Så har vi Naomi Campbell's Sunset. Denne passer veldig bra til navnet; frisk og søt. Litt cocos egentlig!


  Sunset fra Naomi Campbell 210,-. Den er fra 2004, så er nok ganske vanskelig å få tak i;)

   

  Den her fikk jeg da vi hadde besøk av slektnnger fra USA i sommer. Jeg har en bodylotion og en antibaclotion med samme lukten. Den er SKIKKELIG god!


  Sweet Pea Body Splash fra Bath & Body Works Pleasures 60,-

   

  Haha! Her har vi da Herr og Fru Hello Kitty. Den lilla er jeg ikke så fan av, skal liksom lukte druer, men er egentlig bare kvalm spør du meg. Den fra Hello Kitty er faktisk ganske god! Den lukter litt cocos (og nå lukta den faktisk litt lakris også) og er ganske søt, men ikke for søt.


  Body Splash Sugar Plum fra H&M, vet ikke helt hva den koster, men 20,- kanskje? // Hello Kitty Body Splash Sweet Vanilla fra H&M. Vet heller ikke helt hva denne koster, men ligger vel på rundt 40,- tror jeg.

   

  Disse to her vurderer jeg begge to veldig å kjøpe, spesielt Escada. (t.h.) Den kan lukte litt sterkt, men syrlig og veldig godt. Puma lukter også ganske syrlig, og vel ja, den lukter litt sportslig faktisk!


  Animagical Eau de Toilette fra Puma 190,- // Rockin' Rio Eau de Toilette fra Escada 390,-

   

  Disse kjøpte jeg i en miniperfume pakke på Gardemoen i sommer. Jeg er egentlig ikke så veldig fornøyd med disse, ingen favoritter hvertfall. Den første lukter egentlig bare parfyme, ikke noe spesielt. Den andre lukter litt bedre, litt søtere på en måte. Den tredje lukter også ganske... parfyme, bare litt mer syrlig enn den første. Den fjerde lukter ganske søtt, men litt rart, litt innestengt på en måte. Og den siste lukter også ren parfyme. Haha, ikke serlig imponerte altså. Den midterste har hvertfall kulest flaske da, elsker de fargene der!


  Pleasures fra Estée Lauder 492,- (tror nok man kan få den billigere) // Sensuous fra Estée Lauder 510,- // Beyond Paradise fra Estée Lauder 480,- // Beautiful Love fra

  Estée Lauder 440,- // Pure White Linen fra Estée Lauder 480,-

  Jeg har hørt veldig mye bra om disse parfymene, og det er sikkert mange som synes de er gode, men de passer ikke helt for meg. Hvis du vil prøve dem ut kan du gjøre sånn som meg og kjøpe en pakke på tax-free. Tror jeg betalt 220,- for miniversjonene av alle fem.

   

  Og sist men ikke minst har vi en av mine absolutte favoritter; Miss Dior Cherie. Jeg har Eau de Toiletten, for jeg syntes den luktet best (Det er tre forskjellige). Den er litt mer syrlig enn de to andre. Cherie har en ganske nøytral, søt og syrlig duft. Den lukter ikke sukker liksom, den lukter jo parfyme, men på en myk måte. Synes den er helt herlig!!!! <3


  Miss Dior Cherie Eau de Toilette fra Dior. Tror jeg kjøpte min for rundt 500,- på flyet, men prisene her i Norge går fra alt mellom 500,- til 1400,-.

   

  Uff, nå ble det veldig langt det innlegget her, men hvis du leser dette så har du vel forhåpentlig vis greid deg gjennom hele. ;)  Har du noen av disse parfymene? Liker du dem?

  Hva er dine yndlingsparfymer?

 • Maye - kommenterer alltid tilbake <3

  For omtrent femten år siden ble jenta bak denne bloggen født. Hun har vokst opp i en by som heter Oslo sammen med familien sin og mange gode venner. I desember 2012 bestemte hun seg for å opprette en blogg, og det er akkurat denne du har kommet til nå! På fritiden driver jeg med både teater, musikk og cheerleading. Jeg blogger for det meste om hverdagen min, foto, mote, sminke og alt annet jeg kan komme på. Jeg liker å være kreativ og valgte å lage meg blogg for å kunne dele mine meninger og tanker. Og ikke minst for å kunne se tilbake på ting i arkivet senere! Jeg kommenterer ALLTID tilbake! :)

  Kategorier

  Arkiv

  Mars' blogger