Mayelife - mote og foto -
Hjem Header Facebook Tumblr

0

Heihei!

Ser det er en stund siden mitt forrige bloggtips nå, så jeg kjører på med et til! Jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger på det forrige tipset mitt (HER), så jeg håper på at dette blir like godt motatt :)

Dette innlegget skal da handle om bildene du legger ut på bloggen. Til meg selv har jeg noen få bestemte regler til dette:

 • Unngå mobilbilder
 • Ikke bruk bilder med synlig blits, spesielt ikke mobilblits
 • Ta bildene på et lyst sted, still inn kameraet til å ta lysere bilder eller rediger bildene lysere etterpå
 • Og alltid ta bilder med profesjonell oppsetning

 

1. Unngå mobilbilder

Grunnen til at jeg ber deg om dette burde være ganske åpenbar; mobilbilder har forferdelig dårlig kvalitet. Om du har bilder med dårlig kvalitet synker automatisk bloggens kvalitet også. Du har kanskje ikke råd til et dyrt speilreflekskamera, men de fleste familier har et digitalkamera ett eller annet sted. Husk også å være på utkikk på finn og lignende sider! Du vet aldri når du finner et bra kamera til en billig penge!

 

2. Ikke bruk bilder med synlig blits

Jeg synes personlig at blitsbilder som oftest blir mye dårligere enn bilder uten blits. Det hendeer jo selvfølgelig at man må ha blits for å få et klart bilde, men prøv likevel å unngå det. Grunnen til at jeg ikke liker blitsbilder er for det første fordi det er utrolig lite flatterende på ansikter, men mest fordi det ser uproft ut. Med blits får du masser av varme på alt som er i fokus, mens resten av bildet blir mørkt og kaldt.

 

3. Ta lyse bilder

Lyse bilder er en STOR fordel på en blogg da hele bloggen føles lettere, proffere og hyggeligere ut da. Første alternative er å ta bildene på et lyst sted. Dette er jo det beste alternative i og med at lyset blir mest naturlig på denne måten. Hvis du vil ha bildet ditt enda lysere kan du alltids stille inn blender, lukker og ISO på kameraet ditt får å få mer lys inn i bildet. (På speilreflekskameraer) Siste alternative er å redigere bildene lysere. Dette kan for noen høres litt komplisert ut, men det er det virkelig ikke. Hvis du ikke vil bruke hauger med penger på Photoshop finnes det  mange gratisprogram som picmonkey, pixlr, etc. I disse programmene kan du til å med få lyset stilt inn automatisk! Jeg har tenkt å lage en video om hvordan jeg redigerer bildene mine til vanlig, så jeg viser der hvordan jeg redigerer lys i photoshop.

 

4. Ta bilder med profesjonell oppstilling

Uff, det hørtes veldig komplisert ut, men det handler egentlig bare om å se seg litt rundt og å eksprimentere med vinkler. Jeg liker å si at hvilket utstyr man har ikke spiller noen rolle så lenge det er en god fotograf som tar bildet. Om du har et godt øye for foto kan må få alt til å se ut som kule motiver på bilder. Og har man ikke det naturlig kan man alltids lære det! Se på disse bildene for eksempel:


Det første bildet ser ut som et bilde som bare ble tatt i farten. Her står jeg helt vanelig og ser ned på stativet. Det andre bildet er mer gjennomtenkt fordi jeg her har funnet ut at om jeg sitter på bakken får jeg en bedre vinkel som ser mer proff ut. Jeg vet ikke om dette var til noen slags hjelp, for jeg aner virkelig ikke hvordan jeg skal lære folk sånt som dette. For meg faller det bare naturlig, men det går jo ut på å prøve seg frem. Ta MASSE bilder fra forskjellige vinkler, så finner du til slutt ut hva som så best ut!

 

5. Opplastning på bloggen

Dette er noe jeg ofte irriterer meg over på en blogg, nemlig størrelsen på bildene. Det sier seg selv at det er finere når bildene fyller ut bredden på innleggene i stedet for å være små borte på venstre side. Når du laster opp bilder kan du stille inn størrelsen på bildene. Hvis du lurer på hvilken størrelse du skal ha kan du enten prøve deg litt frem og se hva som passer (jeg har 800px, det som er det vaneligste), eller så kan du finne ut hva størrelsen er. Mange som lager design opplyser om størrelsen på bildene der hvor du finner designet, men hvis det ikke er slik med ditt design kan du finne det ut ved å se i CSS-kodene til designet. Da går du altså inn på Desgin -> Rediger -> Stilsett. På PC trykker du ctrl+F for å få opp en liten søkeboks nederst på siden. (Jeg vet ikke helt hva man trykker på Mac, men det er vel cmnd+F?) Der skriver du inn .entry img { max-width:. Etter widht: vil det stå et tall, det er dette tallet som viser størrelsen på bildene dine.

 

Jeg håper virkelig at disse tipsene var til hjelp og at du har lært noe nytt. Som sagt så kommer jeg til å lage en video om hvordan jeg redigerer bildene mine. Jeg vet ikke helt når den kommer, men dere skal nok få slippe å måtte vente alt for lenge. ;)

 

Hva synes du om tipsene? Har du noen tips angående bilder?

 • 3

  Nå på sommeren er det veldig mye som tærer på håret; sol, varme, saltvann og mer børsting enn vanlig. Derfor er det spesielt viktig å ta godt vare på håret sitt akkurat nå. Du er kanskje ikke klar over det, men om du ikke har klippet håret ditt i løpet av de siste tre månedene så har du mest sansynelig veldig slitte tupper. Man trenger ikke nødvendigvis å se det så godt, men en frisør ville nok oppdaget det veldig fort.

  Du trenger nemlig ikke å ha splittede tupper for å ha slitt hår. Du kan veldig tydelig se om håret ditt er slitt hvis det er f.eks. tydelig lysere i tuppene enn resten av håret, er tynnere i tuppene eller brekker lett.

  Jeg gjør veldig mye for å unngå slitte tupper, slik at det går raskere å spare håret langt. Så derfor har jeg laget en liten liste med punkter jeg gjør for å holde håret mitt sunt.


   

  1. Hårkur og balsam. Når jeg vasker håret mitt tar jeg først to runder med shampoo (ikke gjør dette hvis du lett får slitt hår. Shampoo inneholder noe som heter SLS som tørker ut håret.) før jeg tar i en hårkur. Hårkurer er ypperlige for å gi håret fuktighet og pleie. Jeg tar den i omtrent annen hver gang jeg vasker håret (om ikke hver gang) og lar den være i i ca. to minutter før jeg skylder den ut. Så tar jeg litt balsam i tuppene som jeg også ar trekke inn før jeg skylder den vekk. Legg merke til at jeg bare tar den i tuppene, for å unngå fett hår. En gang i uken tar jeg en 10-15 minutters kur for å virkelig styrke håret.


  Denne hårkuren kjøpte jeg i Spania. Den er i en serie med spesielt mye keratin, noe som er vedlig bra for håret. Dessverre fins ikke serien i Norge enda :/

  2. Kaldt vann. Jeg har hørt at dette egentlig er et hemmelig frisørtriks, men med tanke på at jeg har lest det flere steder så satser jeg på at det går fint å fortelle dere om det også. Grunnen til at man bruker balsam er nemlig ikke bare for at håret skal bli mykt. Balsam lukker hårskjellene, noe som forhindrer slitasje. Det gjør også kaldt vann. Etter at jeg er ferdig med å vaske håret skrur jeg derfor dusjen på iskaldt vann og skylder håret (ikke oppe ved hodebunnen da, det hadde nok blitt litt kald.) Dette er spesielt smart å gjøre nå på sommeren hvor man bader mye i både klor og salt og derfor sliter veldig på håret.
  PS: Jeg pleier også å skylde føttene mine i kaldt vann, siden det får i gang blodsirkulasjonen og dermed er utrolig sunt!  3. Varme. Dette trenger jeg vel egentlig ikke å fortelle deg, men som kjent er varmeapparater veldig skadelig for håret. På akkurat det punktet er sommeren faktisk til ganske god hjelp. Hvorfor ikke bare droppe rettetanga en liten stund og heller få frem litt beachwaves i håret? Selv bruker jeg veldig sjeldent varmeapparater på håret mitt, både fordi det skader mye, jeg får aldri tid til det og jeg synes egentlig ikke at det er nødvendig. Selvfølgelig bruker ejg det innimellom, som når jeg skal noe spesielt eller har en forferdelig hårdag, men ellers lar jeg det være. Det er også veldig mange som føner håret for å slippe "strikkebulk" etter å ha hatt det i hestehale mens det var vått. Jeg hater å føne håret mitt, for det blir veldig lett krusete av det, så i stedet pleier jeg å vaske det så sent som mulig på kvelden. Etterpå setter jeg det i en stram dot eller hestehale og legger meg. Håret mitt er såpass tykt at det da ikke har tørket fullstendig når jeg våkner. Da kan jeg bare gre det ut og la det lufttørke et par minutter. Så slipper jeg både varme og strikkebulk!  4. Børsting. Børsting av håret skader også en god del, og drar ut mange hårstrå. Derfor kan det være lurt å ha en trollkam (vidtannet kam) og en rullebørste. En trollkam har store tenner og er derfor perfekt til å børste ut floker og å slippe å dra ut hår. En rullebørste er veldig skånsom mot håret (spesielt om den har dyrehår, ikke plastikk) og gjør det glatt og mykt. Om du får veldig lett floker etter å ha vasket håret er disse to virkelig en god invistering. Håret har enda lettere for å bli slitt og å falle ut når det er vått, så du sparer en god del hårstrå på å bruke en trollkam etter hårvask.

  Og det var vel egentlig det! Haha, det er jo selvfølgelig mange andre småting du kan gjøre, men disse tingene er de jeg bryr meg mest om. Håper du likte tipsene og har lært noe av dem! :)

  Hva syns du om tipsene? Gjør du noe av det samme? Hva er dine tips for å unngå slitt hår?

 • 9

  Tenkte jeg skulle begynne å skrive litt bloggtips innimellom. Har utrolig mange tips å gi dere, men følte det var bedre å spre dem over flere innlegg. (Mest fordi da har jeg noe å blogge om :P) Så det første bloggtipset mitt handler om deling.  Om du vil ha mange lesere så er det jo selvfølgelig viktig at folk vet om bloggen din. Derfor kan det være smart å dele innleggene dine på Facebook. Nei, ikke som status, det kan ofte virke litt kleint, men i facebookgrupper. Det fins sikkert flere hundre grupper som er lagd nettop for å dele blogger, og disse er det lurt å ta nytte av! Det kan være litt flaut og kleint å dele innlegg som en status, men disse gruppene er lagd for at du skal gjøre det. Der har alle brukerne lyst til å se innleggene dine!

  Selv er jeg medlem i maaaange slike grupper, så jeg tenkte å liste dem opp her:

   

  Små grupper (1000- medlemmer):

  Noen ganger kan det være lurt å dele i små grupper, for der er det lettere for at innlegget ditt ikke bare forsvinner blandt de andre, men holder seg høyt oppe på siden lenge. Ulempen her er jo at det ikke er så mange som ser innlegget fordi det er få medlemmer i gruppen.

   

  Store grupper (1000+ medlemmer):

  I disse gruppene er det mange medlemmer og dermed mange som ser det når du poster et innlegg, men som sagt så er det lett å drukne bort blandt alle innleggene.

  Det ble veldig mange sider her nå, men du får bare kikke innom dem! Håper du får nytte av dette tipset!

  Jeg har for resten min egen facebookside HER som går ut på det samme. :)

 • 15

  Nå sitter jeg her og ser etter et nytt speilreflekskamera. Jeg har et Canon EOS 350d fra før av, men det har elendig ISO og kan dessuten ikke filme. Jeg har hatt det i ett år nå og kjenner at jeg begynner å bli ganske lei av det. (Altså at det er for enkelt.) Jeg har sett litt på 650d, 60d, 700d og 1100d. Det beste jeg har funnet til nå er vel 700d for 6249,- på Lefdal, men jeg er fortsatt litt usikker. Så det jeg lurte på var om noen hadde noen forslag/meninger til hvilket kamera jeg burde velge? Jeg har jo også tenkt å selge det jeg allerede har, men har tenkt å høre blandt vennene mine før jeg legger ut en annonse på Finn. Jeg sier i fra her på bloggen når/hvis det skjer.  Noen tips?

 • 10

  Da har jeg vært så flink og lagd facebookside! Eller, det vil si, det er en liten stund siden jeg lagde den, men jeg har ikke tatt den i bruk før nå. På siden blir alle innlegget mine lagt ut, sånn at du får beskjed når det kommer et nytt innlegg! Jeg har vel også tenkt at når du har skrevet et innlegg på din blogg kan du dele det på siden slik at flere kan få sett det! Så hvis du vil ha mange lesere, så del siden med vennene dine slik at de også får se det når både jeg og du legger ut innlegg på bloggen din! I tilleg har jeg Facebook-widgeten under sidemenyen her på bloggen, så når folk er inne på bloggen min kan de også få sett innleggene dine via widgeten!

  Finn Facebook-siden min her!
 • 18

  Som du kanskje ser har jeg gjort en liten oppdatering ved bloggen. Mellom informasjonen og kategorifeltet i sidemenyen har jeg fått inn et Google Translate Widget. Ved hjelp av det kan utenlandske lesere også lese bloggen min, det er jo selvfølgelig ikke sånn superbra oversettelse, men det gir i hvert fall folk en mulighet til å forstå hva jeg skriver om.
  Hvis du også vil ha en slik knapp på bloggen din har du to metoder å velge mellom.Dette er koden du skal bruke:

  <div id="google_translate_element"></div><script>
  function googleTranslateElementInit() {
  new google.translate.TranslateElement({
  pageLanguage: 'no'
  }, 'google_translate_element');
  }
  </script><script src="http://translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit"></script>

   

  Design -> Rediger -> Widgets  Hvis du legger HTML-koden rett inn i Widgets, vil den sansynligvis komme helt øverst på bloggen din. Det er ikke alltid oversetteren faktisk kommer opp på bloggen selv om du har lagt den inn i Widgets, og da må man bruke metode 2. Men jeg vil anbefale deg å prøve det her først, i og med at det er utrolig mye lettere.

   

  Design -> Rediger -> Maler


  Hvis metode 1 ikke funker, eller du vil ha oversetteren et annet sted på bloggen, må du selv legge den inn i malene (Forside, Innlegg, Kategori og Arkiv). Jeg kan vel egentlig ikke hjelpe deg veldig når det kommer til det her, for ejg vet jo ikke hvor du vil ha oversetteren, men hvis du vil ha den i sidemenyen vil jeg anbefale deg å trykke ctrl+F (det kommer opp en liten søkeboks nederst på siden), her skriver du side og legger inn Widgette et eller annet sted under dette. Så må du selv se hvor på sidemenyen du vil ha oversetteren. Sånn som dette ser HTML-kodene til Forsiden min ut:

  <div id="side" class="yui-u">
  <tag:profile>
  <tag:if test="${ProfileExists == 'true'}">
  <div id="profile" class="clearfix">
  <div>
  </a>
  </tag:if>
  <div id="box"> <center><img src="http://i39.tinypic.com/317b82a.jpg" style="width:212px;"><br><br>Heihei! Jeg er en jente på snart fjorten år, som blogger om livet mitt her i Oslo med verdens beste venner og familie. Har kan du også finne fotografi, mote og masse annet som jeg interresserer meg for!</center> <br></div>
  <div id="google_translate_element"></div><script>
  function googleTranslateElementInit() {
  new google.translate.TranslateElement({
  pageLanguage: 'no'
  }, 'google_translate_element');
  }
  </script><script src="http://translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit"></script> <br></div>
  <tag:include module="sidebar"></tag:include>

  Som du ser har jeg lagt til <br></div> på slutten av koden. Dette lager et større mellomrom mellom oversetteren og kategoridelen som kommer under.


 • 11

  Noe av det første man legger merke til når man går inn på en blogg er designet. Designet er defor veldig viktig for at en leser skal finne bloggen din seriøs. Det fins mange design man kan velge mellom, men det er et par ting som i hvert fall jeg synes er viktig å tenke på før man velger design:

  Det kalles google. Noe av det verste du kan gjøre er å velge et av blogg.no's ferdige design eller lage et i designbyggeren. Det ser utrolig uproft ut, og ja, folk kjenner det igjen. Når jeg kommer inn på en blogg med et slikt design blir jeg med en gang skeptisk. Du skjønner, du kan bare søke "gratisdesign" på google, så får du mange proffe design å velge mellom.

  Et lyst design er alltid en fordel. Dette betyr ikke at du trenger å ha masse rosatoner og at alt skal være sukkersøtt, det trenger bare være lyst. Et design med blå eller beige toner gjør akkurat samme nytten. Grunnen til at det er lurt å ha et lyst design er at det gjør bloggen din mye mer oversiktelig. Altså, du kan helt fint ha litt mørkt på bloggen din også, som f.eks. menylinjen under headeren, men jeg får alltid så klaustrofobi på blogger hvor alt er mørkt. I tilleg er det mye vanskeligere å lese teksten på en blogg med svart bakgrunn, det sier seg selv.


  Dette er et kjempefint eksempel på et lyst design som ikke er rosa.

  Ha en enkel, ryddig bakgrunn. Noe som nesten er enda mer irriterende er når folk ha ren bakgrunn med masse støy i. Det vil si at det er et veldig tydelig mønster, som kan distrahere folk fra selve bloggen. Jeg er sikker på at bildet i bakgrunnen er fint i seg selv, men det blir bare rotete i et design. Enda verre er når man har en rotete bakgrunn i innleggene, for da er det jo praktisk talt umulig å lese teksten!


  Dette blir feil. (Ikke spør hvorfor det ble så dårlig kvalitet)

  Ikke ha for mye fancy styr. Jo da, jeg er helt enig at det er kult med et litt annerledes design, men ikke la det gå for langt. Det er faktisk ingen lesere som syns det er noe særlig kult hvis lenken h*n skal til å trykke på bestemmer seg for å fly litt rundt på siden før h*n får trykket på den. Ja, det ser kult ut, men det er utrolig irriterende.

  Ha en enkel, stilren header. Du kan godt ha flere bilder, litt tekst og lys og sånne ting, men ikke la det ta helt overhånd. Man skal faktisk se bilde av deg og hva det står i teksten.

  Tekstype. Dette er faktisk utrolig viktig. Selv liker jeg best å lese en blogg med en helt enkel tekstype, Calibri eller noe. Men jeg ve at det er mange som liker litt mer fancy skrift, som jo også kan vøre fint, så lenge man skjønner hva som står der. Kommer jeg inn på en blogg med vanskelig skrift, nei da går jeg rett ut igjen.

   

  Jeg håper virkelig at noen av disse tipsene var til hjelp for deg, og at du finner et fint bloggdesign!

 • 3

  Dette var noe jeg også slet en del med da jeg først startet å blogg, men jeg fant heldigvis ut hvordan man gjør det. Derfor tenkte jeg å vise hvordan man gjør det i et innlegg her, sånn at man slipper å måtte finne det ut selv. Altså, det er sikkert mange andre som har skrevet sånn her innlegg også, men jeg håper det er til hjelp likevel.

  1. Først må du jo åpne det innlegget hvor du vil ha inn videoen.

  2. Finn den videoen du vil ha og gjør følgende ting:


  1. Skroll ned under videoen og trykk på "del". Den står på "Info" først.

  2. Etter at du har trykket på "del", kommer linken til videoen opp. Den hjelper ingenting her, så trykk på "Innbygg".

  3. I denne boksen vil videoens HTML-kode komme opp. Kopier den.

   

  3. Gå tilbake til innlegget ditt og trykk på knappen i innleggsmenyen hvor det står HTML. (Ved siden av de blåe strekene ok kameraet.)


  Lim inn HTML-koden og trykk på "Oppdater" når du har gjort det.

  4. Da vil innlegget ditt se slik ut:

  Og på bloggen ser det slik ut:

  Jeg håper dette innlegget var til hjelp for deg, og det er bare å sende meg en mail (mayelifeblogg@hotmail.com) elle rlegge igjen en kommentar hvis det er noe du lurer på.

 • 1

  Heihei!

  Som dere kanskje har sett, så har jeg en liten knapp i hvert av innleggene mine hvor det står "follow this blog". Dette er en knapp du kan få på Bloglovin.no. BLoglovin er en nettside hvor du får opp nye innlegg fra blogger du velger å følge. På nettsiden er det mange forskjellige knapper du kan velge mellom, og disse kan du sette hvor du vil på bloggen din. Jeg skal nå vise deg hvordan du kan få en av dem inn i innleggene dine:

   

  1. Gå inn på bloglovin.com (link)


  Hvis du ikke allerede har en bruker her, så må du lage deg en.

   

   

  2. Trykk på "Account" oppe i høyre hjørne. Da vil du få opp en meny. Trykk så på "Follow Buttons"

   

   

  3. Da kommer du inn på en side med mange forskjellige knapper og bilder. Trykk på den knappen/bildet du vil ha i innleggene dine.

  Da vil det komme opp en boks som denne:

   

   

  4. Logg inn på blogg.no (link) i en ny fane. Gå så inn på "Design", "Rediger", "Maler" og "Forside".

   

   

  5. Trykk Ctrl+F (for PC), eller Cmnd+F (for Mac) for å få opp en søkefelt helt nederst på skjermen. Der står det "Finn" og så er det en liten boks til å skrive i ved siden av.

   

   

  6. Skriv <a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a></tag:if></li></ul> inn i det åpne feltet. Da vil pc-en/mac-en finne den teksten på den siden du er på.
   

  7. Gå tilbake til bloglovin fanen. Kopier teksten som står i boksen.

   

   

  8. Så går du tilbake til bloggdesignet. Nå er teksten du søkte opp i stad sansyneligvis ikke lenger markert. Det eneste du trenger å gjøre da, er å trykke i søkeboksen og så trykke enter. Da vil teksten bli markert igjen. Det er under denne teksten at du skal lime inn HTML-koden fra bloglovin.  Etter du har gjort dette, trenger du bare å trykke "Lagre mal", og så er du ferdig.

   

   

  Da skal det se slik ut på bloggen din:   

   

  Håper du skjønte det jeg skrev, og at du får nytte av det!

 • Maye - kommenterer alltid tilbake <3

  For omtrent femten år siden ble jenta bak denne bloggen født. Hun har vokst opp i en by som heter Oslo sammen med familien sin og mange gode venner. I desember 2012 bestemte hun seg for å opprette en blogg, og det er akkurat denne du har kommet til nå! På fritiden driver jeg med både teater, musikk og cheerleading. Jeg blogger for det meste om hverdagen min, foto, mote, sminke og alt annet jeg kan komme på. Jeg liker å være kreativ og valgte å lage meg blogg for å kunne dele mine meninger og tanker. Og ikke minst for å kunne se tilbake på ting i arkivet senere! Jeg kommenterer ALLTID tilbake! :)

  Kategorier

  Arkiv

  Mars' blogger