Mayelife - mote og foto -
Hjem Header Facebook Tumblr

18

Nå har det endelig blitt snø her i Oslo, og forrige "feiret" jeg det med å ha det litt gøy med teatersminke. Jeg lånte jo sminken til teateet før premieren til Catching Fire, men jeg har ikke fått tatt det med på lageret enda. Så da lagde jeg en liten snø-fe-dronning-aktig look med den sminken. Jeg lagde også en video til det som nok kommer i løpet av vinteren. Jeg har også tenkt å lage en litt mer normal vintersminkevideo i tillegg til enten en julevideo eller en nyttårsvideo.

Men jeg tok jo en del bilder av sminken og det ene har jeg jobbet litt med å redigere. Jeg har gått litt frem og tilbake med hva jeg syns om det og om jeg skulle poste det, men nå vil jeg si jeg er ganske fornøyd med det.Som du ser så snakker vi litt vel alternativ sminke, men det var morsomt å lage en litt annerledes video.

 Grunnen til at jeg ikke har gitt så mye lyd fra meg de siste dagene kommer rett og slett fra utmattelse og at jeg har vært opptatt med andre ting. Det er tydelig at de ti lange høstukene snart er over, for det går ikke en dag uten at jeg er sliten og har vondt i hodet. Så har vi jo også greid å skaffe oss Netflix, og det og en sliten jente passer nok litt for bra sammen. Det har altså gått et par timer til Apple-TV'en. I tillegg har blogglysten vært ganske så nede i det siste, så det er egentlig bare deilig å ta en liten pause. Men nå som jeg sitter her og skriver kommer jeg jo på mange ting jeg blogg om. Og nå har jeg faktisk dårlig tid og, siden nesten alt av det må postes før jul! Haha!

Hva syns du om bildet? Har noen froslagtil hva jeg kan gjøre mer/mindre med redigeringen?

 

 

 

#foto #fotografering #sminke #teatersminke #teater #snødronning #snø #icequeen #vinter #jul #netflix #redigering #fotoredigering

 • 6

  Nå har jo jeg selvfølgelig helt glemt av dette med ordbilder. Dette bildet skulle jo egentlig komme forrige måndte, men men. Jeg ble visst aldri ferdig med innlegget.  Denne gangen var temaet høst og da var jeg såpass kreativ at jeg tok bilder av høstblader, haha. Neida, men jeg ble faktisk ganske fornøyd med det. Quoten er jeg fortsatt ikke helt sikker på i og med at det stod mellom den som er på bildet og en av Ole Brum, men det dere ikke vet har dere ikke vondt av. ;)

  For å sjekke ut bildet til Hanne som jeg gjør dette med trenger dere bare å tryke HER for å komme til bloggen hennes.

  Har du noen forslag til neste tema for neste ordbilde? Hva syns du om bildet?

   

   

   

  #foto #ordbilde #temafoto #høst #høstfoto #bloggsamarbeid

 • 13

  Jeg hater å måtte skrive to beklagelsesinnlegg på rad, så jeg prøver å korte litt på den delen akkurat nå. Men pc-en min har altså vært nede, og dermed har bloggen det og. Jeg er ikke så veldig fan av innlegg hvor man bare sier hvor lei seg man er for å ha blogge bedre, og at det kommer til å bli bedre. Som oftest blir det ikke det. Så jeg prøver alltid å unngå slike innlegg.

  Mesteparten av fritiden min den uka her har gått til trening, diverse fritidsaktiviteter, være med venner og å kose meg her hjemme. På mandag fikk jeg vite rollen min på teateret, men jeg antar Marion Kleppe ikke sier dere så mye? Nei, nettop. Men det er i hvert fall hun jeg spiller. På cheertreninga øvde vi mest på stunting og hopp, så det er vel ikke så veldig mye spennende å fortelle derfra heller.

  Jeg vet for resten at challengen har vært litt off den og, men som sagt så har pc-en min vært nede. Så jeg starter på den igjen i morgen. Jeg har også en del idéer til andre innlegg, så nå er det bare å glede seg ;)

  Hva har du gjort den uka her?

   

   

  #pause #kissyou #kissyouinsideout #foto #lips

 • 7

  Da var det endelig helg og ferie, og lørdagskvelden er snart i gang! Her har vi tent opp i peisen, tatt på oss både tøfler og kosejakker og er klare for kvelden. Jeg må faktisk si at jeg gleder meg litt til vinteren, det er så koselig å sitte sånn som det her når det mørkt ute!

  Da vi hadde loppemarked for et par uker siden ble det jo til at jeg kjøpte litt. Ble en god del spill, noen bøker, et par nydelig sko og den skjønne porselensdukka som jeg skal vise dere nå. Ja, jeg vet hva du tenker; hvordan får du til å sove om natten?! Og jeg er enig, det er ett eller annet veldig skummelt med porselensdukker, men jeg syntes hun var så utrolig fin.  Men nå er biffen klar her, så vi snakkes heller i morgen. :)

   

  Hva synes du om dukken og bildene? Gleder du deg til vinteren?

 • 23

  Hei!

  Da var skolen ferdig for i dag og og det er bare tre dager til høstferie! Haha, kan bare ikke vente! Vi har tenkt oss på en leirskole ved Trondheim som onkelen min har leid. Så meste parten av den nærmeste familien på morssida skal opp der og ha leirskole sammen! Jeg har egentlig ingen anelse om hva vi skal gjøre der, men det blir nok gøy. ;)

  Nå har du sikkert helt glemt hva jeg skrev i overskriften, men det var altså "from beneath". Før sommerferien i år var jeg ute i hagen og tok en del bilder, fikk plutselig veldig mye inspirasjon til å lage et fotoinnlegg. Men det ble jo ikke noe av dette innlegget, så derfor tenkte jeg å poste det nå. Hage og blomster er kanskje ikke helt riktig for sesongen, men jaja.
  Hva skal du i høstferien? Hva synes du om bildene?

 • 19

  Hei!

  Da var august over og det er endelig tid for måndtens ordbilde! Om du lurer på hva dette konseptet er, så kan du lese dette innlegget.

  Månedens ord er fantasi. Det var et ganske vanskelig tema, men jeg syns det var veldig gøy. Fantasi er et veeeldig vidt tema, så jeg kunne jo egentlig ta bilde av alt mulig rart! Ideen til det endelige bildet fikk jeg mens vi hadde besøk fra USA. Vi var på museet der hvor tanta mi jobber og så på laben hennes. Der jobber de med å pusse og preparere dinosaurfossiller, så bakgrunnen i bildet mitt er rett og slett restene av et eldgammelt dyr! Haha, jeg syntes det var så utrolig kult å tenke på!

  Som du ser så var dette mer et redigeringsprosjekt enn et fotoprosjekt, men temaet var jo fantasi. Jeg har satt inn et bilde av meg selv på en gressplen, et bilde av en elv oppe hos besta og bestefar, en regnbue fra Spania og et himmelbilde fra Spania. Jeg brukte evigheter på å klippe meg inn, og jeg kunne nok ha gjort det nøyere, men jeg tenkte at det var bra nok. Jeg ble veldig fornøyd med vannet da! Steinene i vannet falt liksom perfekt på plass med knoklene på fossillet. Og ja, fossillet er for resten "hånda" til en havdinosaur funnet på Svalbarg.

  Dere må huske å gå innom bloggen til Hanne som jeg har dette prosjektet med for å se hennes bilde! Dere finner bloggen hennes HER.

  Hva synes du? Har du noen forslag til hvilket tema vi kan ha neste gang?

 • 6

  Hei igjen!

  Siden sist har jeg fått løpt meg en tur som dessverre ble litt kortere enn planlagt (kjenner formen er litt nede etter sommeren...), trent både armer, ben, mage og rygg og fått sol og varme ute på plenen. Etter en herlig dusj tok jeg med meg boka mi og satt meg ute i sola. Må friske opp fargen før skolestart vet du! ;)

  Den siste timen har jeg brukt på noe jeg virkelig skulle ha gjort før; jeg har redigert filmene fra Spania! Hvis alt går etter planen kommer faktisk første del allerde i morgen! Jeg ser nå at jeg filmet veldig mye mens jeg var der nede, så jeg deler det inn i enten to eller tre videoer.  Nå skal jeg ned og bade på Nøklevann, så snakkes vi i morgen! :)

 • 12

  Hei igjen!

  For et par uker siden ble jeg kontaktet av ei jente som heter Hanne (hanneeim.blogg.no). Hun hadde sett et av fotoinnleggene mine og ville ha meg med på en liten fotolek hun kaller ordbilde. Det takket jeg selvfølgelig ja til og vi fant fort ut hva det første ordet skulle være. Som du sikkert har skjønt så er det vann som er det første bilde, så her er mitt bidrag denne måneden:

   

  Jeg tok det på stranda i Spania sammen med Lea. Jeg må si jeg hadde litt nærver da jeg holdt kameraet så nærme vannet, men det gikk greit og jeg er kjempefornøyd med bilde! Vet ikke helt hva jeg kan gjøre for å redigere det da, her har jeg bare endret litt på kontrasten.

  Hva synes du? Har du noen tips til hvordan jeg kan redigere det? Har du noen forslag til neste måndtes ordbilde?

   

 • 26

  Jeg tok et par bilder med Emilie for et par uker siden, og siden sola var så lav og fin bestemte vi oss for å lage et weheartit/tumblr-bilde.  Dette er originalbildet, men i mangel på tingå gjøre bestemte jeg meg for å prøve å redigere det litt. Jeg vil vel ikke si jeg ble sånn veldig fornøyd, men jeg er så sliten etter togturen at jeg ikke orker å gjøre noe mer med det.

  Er heller ikke helt sikker på hvilken jeg likte best av de to redigerte versjonene, selv om jeg nok tror det blir den første. Det vil si, konseptet med den siste er kuleste, men den første var mest gjennomført. Så hvis du har noen tips til hvordan jeg kan gjøre dem bedre (når jeg orker å gjøre dem bedre) så er det bare å rope ut!

  Hva synes du? Har du noen tips?

 • 6

  Haha, veldig kreativ tittel...Da vi var hos besta og bestefar forrige helg dukket det opp et ekorn utenfor huset. Jeg har aldri vært så nær et ekorn før, var bare en halv meter unna det. Jeg sikker på at om jeg bare hadde strukket ut hånda (og fått det til å stå stille), så kunne jeg ha tatt på det! Så derfor måtte jeg jo frem med kameraet. Det ble litt vanskelig å ta noen gode bilder i og med at det hele tiden løp vekk fra meg, men jeg fikk nå i hvert fall noen. Skulle bare ønske jeg hadde hatt et annet objektiv akkurat da :/  Haha, føler det ble en del dyr nå, men jaja. Syns bare det var litt kult at jeg kom SÅ nærme!

   

  Hva syns du?

 • 16

  I går kveld oppdaget jeg at mamma hadde satt ut noen fantastisk fine hvite roser på stuebordet, og endte opp med å ta nesten 200 bilder av dem. (Hehe) Jeg syns hvite roser er noe av det fineste som fins, de er liksom så rene og pene. (Haha, enda et rim!) Så da henta jeg frem ringer og øredobber og tok hauger av bilder!  Haha, vurderer å bli forlovelsesring-fotograf! Får sikkert mange jobber og sånt!

  Hva syns du? Har du lyst på flere fotoinnlegg, sånn som dette?

 • 12  Tok disse bildene før i dag, hva syns du? Jeg vet ikke helt hvilket jeg likte best av de to med øyne på, det første passet bedre med at det var litt mer dystert, mens det andre faktisk gråter...

  Syns?

 • 2

  Heihei dere!

  Jeg vet jo at bloggingen forrige uke ikke var helt på topp, men det var bare så sykt mye styr med konsert og alt, så jeg fikk litt lite tid. Jeg håper hvertfall at jeg kan få gjort det litt bedre denne uka, og starter med et bilde jeg tok for litt siden.

  Vanligvis bruker jeg jo hvit bakgrunn på bildene mine, men jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, så da ble det svart. Personlig syns jeg ikke det ble så veldig kult, men det var jo gøy å prøve ut!  I dag har jeg ikke gjort så mye egentlig, hadde en times egentrening da jeg kom hjem fra skolen, men ellers ingen ting. Vi spiste bakt potet til middag i dag, da, noe som var utroooolig godt! Vi har ikke spist det på evigheter, og det var bare så godt å få tilbake på menyen her i huset.

  Hva syns du om den svarte bakgrunnen?

 • 2

  Nå er jeg jo som sgat hos besta og bestefar, og her skjer det ikke sånn utrolig mye akkurat. Så nå sitter jeg her ved bordet på kjøkkenet og prøver å få gjort så mye som mulig for den bloggen her. For de neste dagene bilr det vel ikke akkurat veldig glamorøse innlegg. Det blir nok mer hvilken smurning vi brukte på skia i dag og hva slags pølser vi bestemte oss for å grille.

  Så da bruker jeg den tida jeg har nå til å poste et lite innlegg om fotoredigering. Når jeg kjeder meg ender jeg ofte opp med å redigere bilder, bare for å gjøre noe eller for å legge ut bilder her på bloggen. SÅ noen av disse bildene har dere nok sett før, men bare den redigerte versjonen. Så her er noen før- og etterbilder fra bilder jeg har redigert.

  OK, ikke spør hvorfor det ikke står FØR og ETTER på de to siste. Jeg er helt sikker på at jeg la det på dem, men jaja, orker ikke å fikse det nå. Haha! Dere skjønner det.

   

  Syns?

   

 • 7

  Og da er vi syke i dag også, da! Jaja, jeg bladde gjennom noen bilder nettop og tenkte jeg kunne poste noen jeg tok i sommer/høst. :)

   

 • 5

  Sitter her og fryser i hjel på rommet mitt og prøver å ikke tenke på alle leksene som må bli gjort. Så da passer vel ingen ting bedre enn å se gjennom bilder fra sommerferien? Gud, som jeg savner sommeren!

  Noen bilder jeg tok i sommer: (Ja, jeg liker å ta bilder av blomster :P )
  Meg og Unni i Danmark i sommer. Savn! <3 • Maye - kommenterer alltid tilbake <3

  Navn: Ragnhild Knudsen Alder: 15 Bosted: Oslo Mote, foto, skjønnhet og hverdag. Driver med teater, musikk og cheerleading. Kontakt/Sponsing: mayelifeblogg@hotmail.com

  google-site-verification: google8772492bd9a8909b.html

  Kategorier

  Arkiv

  Mars' blogger