7 days, 3 states (Mayelife - mote og foto)
Hjem Header Facebook Tumblr

21

7 days, 3 statesI dag er det tolv dager siden vi ankom LAX. Etter å ha reist i 21 timer (!) kom vi endelig frem til flyplassen i ti-tiden. Der ble vi plukket opp av tremenningen til pappa, Lee, kona hans, Shirin og barna deres, Mikaeily og Ethan. Vi var hos dem i to netter før vi kjørte til Phoenix.

Første dag i USA ble brukt på å skaffe et par essentials, som noen ting til GoPro kameraet mitt, et par sko og litt mat. Vi har jo bare vært i LA i én dag, men hvis resten av byen er i nærheten av så bra som det jeg har sett hittil, så er jeg solgt. Jeg gleder meg helt utrolig til vi skal tilbake dit om litt mer enn en uke for å bli værende der i hele seks dager. Vi skal til Disney Land (selvfølgelig), Universal Studios (også selvfølgelig) og selvfølgelig til Hollywood og Beverly Hills. 

Neste stopp var etter en syv timer lang biltur til Phoenix. Fetteren til pappa, Lars bor der, så vi var på besøk hos dem i et par dager. Vi dro ut i ørkenen og tok bilder med kaktuser (vi er tross alt turister) og dro til en cowboy by langt ute i ingensteds. 


The Superstition Mountain


Goldfield
 
På kvelden dro vi til huset til den ene datteren til Lars, Tiffany. Vi grillet og badet i bassenget til Tiffany. Det ble riktignok ikke så mye bading på meg. Om det var fordi jeg hadde vondt i ryggen, fordi jeg fant en skorpion i vannet da jeg badet der tidligere på dagen eller at jeg bare ikke hadde lyst vet jeg ikke. Jeg ble uansett igjen inne sammen med kona til Lars, Cindy og den yngste datteren til Tatum som bare er et par måneder gammel. 

Det er egentlig litt sykt å tenke på at alle disse folkene er familien vår. Døtrene til Lars er mine tremenninger og det er ganske så mye forskjellig blod inni det hele, men likevel så ligner jeg faktisk ganske mye på dem. Du kan se at jeg er i slekt med dem, selv om vi egentlig burde sett helt forskjellige ut. 

Etter å ha kjørt i tre timer den femte dagen på turen kom vi frem til Williams. Dagen etter tok vi et tog som går derfra og opp til Grand Canyon. Vi ble der en natt slik at vi fikk sett både solnedgangen og soloppgangen. Vi sto opp klokken halv fire for å komme oss ut til bussen som kjørte oss ut til Hopi Point. Der ble vi til solen hadde stått opp. Soloppgangen over Grand Canyon er virkelig noe av det fineste jeg har sett. Det blir helt umulig å forklare det kun gjennom et tastatur på en mac. Jeg tok en del bilder, men de er ikke i nærheten av virkeligheten. Hele Grand Canyon er egentlig sånn at du bare må se den selv. Hvis jeg skulle ha forklart deg hvordan det ser ut nå, så ville ikke du fått noe annet bilde i hodet enn det du får når du ser på Discovery Channel. Det du ser på TV og hører om fra andre er jo nettop slik det ser ut, men virkeligheten er et mye dypere bilde. Det er en helt egen stemning som det er umulig å få frem gjennom bilder.


Her har sola enda ikke helt stått opp


Solnedgangen kvelden førHotellet vi bor på og toget vi tok har flere musikere og skuespillere ansatt. Begge veier kom det en musiker og spilte for oss i omtrent tjue minutter på toget. På veien tilbake fikk vi være med på det de kaller Grand Canyon Railway Train Robbery. Altså, vi ble robbet. Det var en bande som hadde rømt fra fengsel, og litt før vi ankom Williams kom de seg om bord på toget. Vi tok frem noen dollar, gjemte noen i håret, i toppen av en ølflaske og satte noen mynter ut på bordet mellom setene våres, slik at bandittene kunne stjele fra oss.

På mandag, altså en uke etter at vi kom hit, kjørte vi opp til Utah. Bilturen tok ti timer, men vi kom til slutt frem til Park City i halv tolv tiden. Vi bor i huset til kusina til pappa. Hun og mannen er på en jobbreise, men datteren hennes, Nathalie bor her sammen med oss.

Første dag i Utah brukte vi bare på å slappe av litt. Vi dro til Main Street og gikk litt i gatene der før jeg og pappa kjørte bort på outleten og shoppet litt. Dag to dro vi til Salt Lake City hvor fetteren til pappa, Steen viste oss rundt i Temple Square sammen med kona hans, Arlene. (Huff, begynner å bli en del navn her) Temple Square er området rundt mormoner tempelet i Salt Lake City. Det er flere forskjellige bygninger der. De har et Visitors Centre, et Congress Center, The Joseph Smith Building, tempelet og masse mer. Vi var innom en del av byggene og så oss litt rundt. Familien vår her er jo mormoner, så det er viktig for dem å vise hvordan de lever og hva det faktisk er de tror på. Skal jeg være ærlig så skjønner jeg virkelig ikke hva alle har sånn i mot mormoner. De lever akkurat sånn som oss, utenom at de går i kirken, gjør veldedig arbeid, ber bordbønn og ikke drikker alkohol eller kaffe. Ja, de er litt mer konservative enn oss, men de bor jo tross alt i det samme samfunnet som vi gjør. De oppfører seg ikke noe annerledes enn det ikke-mormoner gjør.

Sånn, da var vi ferdig med det seriøse. Jeg måtte bare få det ut siden jeg synes det er så utrolig irriterende hvordan folk tenker at mormoner er kjedelige folk som har flere koner og ikke får lov til å gjøre en dritt. 

Vi skal bli her i Utah i dag og i morgen også, og på søndag kjører vi til Las Vegas. I dag tror jeg vi skal opp til zip-linen og bergogdalbanen. Pappa og Nathalie var en tur til Salt Lake i dag og på veien hjem plukket de opp et par billetter til Wicked. Så i morgen skal jeg og enten mamma eller Nathalie til Salt Lake for å se den. Dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg. Jeg skal faktisk se en broadway musikal. Og ikke hvilken som helst broadway musikal heller, men Wicked!!!!!! asdfghjkl!!!!!! (Sorry, men jeg har rett til å fangirle)

Nå tror jeg snart vi skal dra, så bye bye! Jeg skal prøve å poste litt oftere, men det er veldig vanskelig når vi har det så travelt her. Jeg får riktignok oppdatert instagram en gang i blant, så hvis du vil så kan du enten følle meg der, på tumblr eller på twitter. (Woo! Self promoting!)

 

Har du vært i USA før? I så fall, hva gjorde du?
Har du vært ved Grand Canyon før?
Har du vært på et Broadway show før?

 

 

 

 

 

#usa #losangeles #phoenix #utah #saltlakecity #familie #ferie #usaferie #grandcanyon #grandcanyonrailway #trainrobbery #mormoner #bookofmormon #broadway #wicked #usa2014 #mayelifeferie

  • 25.07.2014 kl.23:51
  Såå fine bilder! Kos deg i helgen :)
  25.07.2014 kl.23:56
  Du må kose deg i helgen ! :)

  Ta gjerne en titt innom bloggen min, legg gjerne igjen en kommentar og :)
  Guro
  25.07.2014 kl.23:58
  Jeg har vært i New York og det er fantastiisk fin by. Har ikke vært i Grand Canyon :) Men jeg anbefaler Løvenes Konge på Broadway og vekker opp så mange barndomsminner. Kos deg videre i USA :)
  26.07.2014 kl.00:28
  Åh du må kose deg!! Har alltid hatt lyst å dra til USA
  26.07.2014 kl.00:39
  Fin blogg
  26.07.2014 kl.05:17
  Christine: Takk :)
  26.07.2014 kl.05:18
  gtg: Takk! Har hatt lyst sååå lenge jeg og!
  26.07.2014 kl.05:20
  Guro: Jeg har så utrolig lyst til å dra til New York! Jeg skulle gjerne ha sett Løvenes Konge og (og Chicago og Phantom of the Opera og West Side Story og Cinderella og Les Miserables... du skjønner), men Wicked har jeg også hatt lyst til å se veldig lenge! :)
  26.07.2014 kl.05:20
  Julie Lillesæter: Takk! Jeg skal selvfølgelig ta en tur innom! :)
  26.07.2014 kl.05:20
  Marthe: Tusen takk! :)
  26.07.2014 kl.11:24
  Vilka fina bilder!
  26.07.2014 kl.17:01
  Jeg har aldri vært deg men har et stort ønske om å dra dit :D
  28.07.2014 kl.02:07
  fin blogg:)
  02.08.2014 kl.22:38
  Så spennende!! :)

  Jeg har ikke vært i USA nej, men jeg skal kanskje til California(San Francisco, Las Vegas, Los Angeles og masse attraksjoner!!)neste sommer så det blir supert! :D
  09.08.2014 kl.21:07
  åå så fine bilder! :D
  10.08.2014 kl.00:22
  Elza: Tusen takk!
  10.08.2014 kl.00:22
  Siri: Det høres herlig ut! Gled deg!
  10.08.2014 kl.00:22
  mariavbb: Takk for det:)
  10.08.2014 kl.00:23
  Sös: Tusen takk :)
  10.08.2014 kl.00:46
  Såå gøy! Ser ut som du koser deg :) Fine bilder!
  10.08.2014 kl.00:57
  Anonym: Tusen takk! :)  Kommenter her

  Før du kommenterer er det fint om du leser dette:
  - Jeg tar alle bildene mine enten med min iPhone 4S, eller mitt Canon EOS 600d Sigma 18-200mm f/3.5-6.3.
  - Jeg kommenterer alltid tilbake, men det hender det vil ta litt tid før jeg får kommet meg innom bloggen din.
  - Jeg lager headere til alle som spør, men jeg vil helst ikke at du spør om det her. Trykk på "Header" i menyen min under headeren og les hva du må gjøre der.
  - Hvis du vil legge igjen noen slags reklame er det fint om du sender meg det enten på mail eller på melding på blogsoft. Men jeg vil gjerne hjelpe, så det er bare å sende!
  - Hvis du har en plan om å legge igjen en stygg kommentar ber jeg deg om å tenke deg om en gang til. Jeg har faktisk IP-adressen din og kan finne ut hvem du er.

  Design og koding: Ina Anjuta