Christmas time (Mayelife - mote og foto)
Hjem Header Facebook Tumblr

8

Christmas time

Og plutselig var denne julaftenen over også.

 

Lille julaften

På mandag var det fult ryddekaos her i heimen. Alt skulle gjøres klart til kvelden den 24. Hvert år sitter jeg på lille julaften og gleder meg som et lite barn til at natta skal komme og jeg kan våkne opp til julekosen neste morgen. Og hvert år går alt like fort. Først sitter du der og kan bare ikke vente til det skal starte, og så er alt plutselig over. Julematen er spist og gavene er pakket opp.

Mandagen gikk som sagt med til å gjøre klart for jula her hjemme. Jeg fikk pyntet ferdig rommet mitt, lakket neglene mine til jul og vaska ordentlig på rommet. På kvelden tok vi også inn juletreet, pynta det og satt oss og så på Alene Hjemme.Men mellom all ryddingen og pyntingen fikk vi også spist julegrøten med mandel i. I familien til mamma har de alltid spist julegrøt på lillejulaften og lutefisk på julaften. Så da blir det julegrøt den 23. Og pappa har alltid spist riskrem med mandel i på julaften, så da blir det det og. I år var det jeg som vant mandelen på lille julaften, men for å være ærlig kunne jeg gjerne stått over. Pappa hadde jo kommet opp med den fantastiske idéen om at mandelpresangen skulle være tannkrem med baconsmak. Det er virkelig det værste jeg har smakt. Og jeg har spist Harry Potter jellybeans, de som smaker mark og bleie.

 

Julaften

Og så kom endelig den store dagen. På morningen kom Elias inn på rommet mitt for å vekke meg. Det var nok ikke så lett, men etter hvert var også jeg ute av senga. Da kjappet vi oss ut i stua og gjorde det vi alltid gjør først på julaften; tenner treet. Det er så utrolig fint å se på det glitrende treet når du enda ikke er helt våken og alt fortsatt er litt uklart. Da får jeg virkelig julestemning. Så var det tid for kalendergave og skattejakt. Jeg aner ikke om det er noe man pleier å ha, skattejakt altså, men vi har i hvertfall det. Da har mamma og pappa lagd en liten rebusløype for oss, og så må vi løse den for å finne skatten. Altså julehefter. Så blir det godteri og julekaker i sofaen i mens vi ser på Tre nøtter til Askepott.

I år ble det også til at vi gikk i kirka på julaften. Vanligvis pleier vi bare å gjøre det når vi feirer jul hos besta og bestefar, men i år dro vi i kirka her i Oslo og. Jeg skulle nemlig lese tekst under gudstjenesten. Ikke noen store greier akkurat, tror det var sånn fem linjer eller noe, men det var jo gøy likevel.

Etter at vi kom hjem fra kirka var det med en gang å skru på tven for å se Kalle Anka's jul på svensk tv. Ja, vi ser den på svensk. Jeg vet egentlig ikke helt hvorfor, men jeg antar at det bare er fordi det er det vi er vandt til. Pappa har jo alltid sett det på svensk.

Etter et par timer hvor jeg ikke en gang husker hva jeg gjorde var maten endelig klar. Da hadde stakars mamma stått i flere timer for å få ferdig ribbe, medisterpølser og frikadeller.
Det ferdigpyntede bordetOg etter riskremen var det til slutt endelig tid for å pakke opp julegavene.

Vi endte alle opp med mange fine ting, men jeg tar ikke det akkurat nå. Jeg har heller tenkt til å lage en video med tingene jeg fikk!

Hvordan var din jul? Har dere noen spesielle juletradisjoner?

 

 

 

 

#jul #julaften #julemiddag #julegudstjeneste #ribbe #juletre #julepynt #julegaver #juletradisjoner #tradisjoner • 26.12.2013 kl.18:15
  Julaften er det alltid "tre nøtter til askepott". Vi feirer enten med bestemor/bestefar eller farmor/farfar, så vi besøker først dem vi IKKE feirer med før vi drar dit vi skal være på kvelden. Vi spiser ribbe enten vi er her eller der. Gaver på kvelden også er det på med koseklær og slapper av resten :D
  28.12.2013 kl.00:34
  min jul var kjempe fin, og fikk mye jeg ønsket meg :-D
  28.12.2013 kl.12:00
  Så fine bildet!

  Har linkerunde på bloggen om du vil melde deg på :D
  30.12.2013 kl.16:45
  Så fina bilder!:D
  30.12.2013 kl.21:00
  Rebecca: Takk! :)
  30.12.2013 kl.21:01
  Ingrid: Tusen takk :)
  30.12.2013 kl.21:01
  triine: Så koselig! :)
  30.12.2013 kl.21:02
  Marte: Det hørtes kjempekoselig ut! :)  Kommenter her

  Før du kommenterer er det fint om du leser dette:
  - Jeg tar alle bildene mine enten med min iPhone 4S, eller mitt Canon EOS 600d Sigma 18-200mm f/3.5-6.3.
  - Jeg kommenterer alltid tilbake, men det hender det vil ta litt tid før jeg får kommet meg innom bloggen din.
  - Jeg lager headere til alle som spør, men jeg vil helst ikke at du spør om det her. Trykk på "Header" i menyen min under headeren og les hva du må gjøre der.
  - Hvis du vil legge igjen noen slags reklame er det fint om du sender meg det enten på mail eller på melding på blogsoft. Men jeg vil gjerne hjelpe, så det er bare å sende!
  - Hvis du har en plan om å legge igjen en stygg kommentar ber jeg deg om å tenke deg om en gang til. Jeg har faktisk IP-adressen din og kan finne ut hvem du er.

  Design og koding: Ina Anjuta